پاورپوینت توزیع درآمد و توسعه اقتصادی

پاورپوینت توزیع درآمد و توسعه اقتصادی

دسته بندی:

قیمت: 29000 تومان

تعداد نمایش: 7 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: 18 آوریل 2024

به روز رسانی در: 18 آوریل 2024

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

پاورپوینت توزیع درآمد و توسعه اقتصادی

پاورپوینت توزیع درآمد و توسعه اقتصادی در 30 اسلاید در بهار 1403 تهیه شده که برای دانشجویان رشته اقتصاد مفید است. این پاورپوینت به راحتی قابل ویرایش است و در ادامه بخشی از محتوای آن را برای شما قرار داده ایم و پس از آن نیز فهرست محتوای پاورپوینت و همچنین تصویری از پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت را نیز قرار داده ایم و در صورتی که مایل باشید می توانید این پاورپوینت را خریداری نموده و به تمام محتوای آن دسترسی داشته باشید.

بخشی از متن:

عوامل مؤثر برتوزیع نابرابر درآمد

تاثیرعوامل اقتصادی مختلف بر نابرابری درآمد در ایران, در طی دوره زمانی 1363 – 1390 مد نظر بوده است. برای تحقق این هدف از روش خود رگرسیون با وقفه های توزیع شونده (ARDL) استفاده شده است. یافته های تحقیق دلالت بر آن دارد که رشد اقتصادی و تورم تاثیر منفی, و متغیرهای درآمد حاصل از مالیات بر درآمد, درآمدهای حاصل از نفت و گاز, و بهره وری نیروی کار تاثیر مثبت بر برابری درآمد دارند. همچنین, بر اساس نتایج به دست آمده می توان اظهار داشت که رابطه میان رشد اقتصادی و توزیع درآمد با دیدگاه کوزنتس و کالدور مطابقت دارد. آزمون های ثبات ساختاری انجام شده نشان می دهند.

که مدل برآورد شده پایدار است. به علاوه, بر اساس کشش های محاسبه شده می توان نتیجه گرفت که درآمد حاصل از مالیات بر درآمد بیشترین اثرگذاری را بر کاهش نابرابری درآمد در ایران در دوره مذکور داشته است. عواملی مانند سیاستهای مالیاتی, مخارج دولت, نوع درآمد, تبعیض قیمت ها, کمکهای انتقالی دولت, حداقل دستمزد, نرخ بیکاری, تسهیلات مالی برای افراد کم درآمد و غیره می توانند به نحوی تنظیم شوند که باعث افزایش درآمد فقرا و تعدیل درآمد ثروتمندان و گاه برعکس شود.

عوامل طبیعی مؤثر برتویع نابرابر درآمد

بر اساس ضریب جمله تصحیح خطا، نتایج حاکی از آن است که در هر دوره حدود 64/0 عدم تعادل کوتاه مدت، برای رسیدن به تعادل بلندمدت، تعدیل می شود و می توان بیان داشت که در بلندمدت ، یک درصد افزایش در متغیرهای تولید ناخالص داخلی و نرخ باسوادی، به ترتیب باعث کاهش 78/0 و 87/1 درصدی در نابرابری توزیع درآمد می شوند. از طرف دیگر، یک درصد افزایش در متغیرهای فساد، تورم، نرخ بیکاری، نرخ شهرنشینی و نرخ مهاجرت، به ترتیب باعث افزایش 03/2، 17/1، 53/1، 78/2 و 38/4 درصد در نابرابری توزیع درآمد می شوند. از اینرو، از بین انواع متغیرهای نامبرده، اثر نرخ مهاجرت بر نابرابری توزیع درآمد، در مقایسه با سایر متغیرها بیشتر است.

عوامل سیاسی مؤثر برتوزیع نابرابر درآمد

عوامل اقتصادی – سیاسی می‌توانند عامل کاهش نابرابری و یا افزایش ‏نابرابری و کوچک‏سازی تدریجی سفره بعضی از خانوارها باشند. با توجه به اختلاف قابل توجه فضای سیاسی و سیاست‌های اقتصادی در برنامه اول و دوم، نابرابری ‏درآمد نیز در این دو دوره یکسان نبوده است. این پژوهش با استفاده از دو مدل کمی و توصیفی به مقایسه تاثیر عوامل اقتصادی – ‏سیاسی بر نابرابری درآمد در برنامه‌های اول و دوم توسعه پرداخته است. در مدل کمی از الگوی ‏خودرگرسیو با وقفه توضیحی (‏ARDL‏) و داده‌های سری زمانی 1399-1363 استفاده شده است.

 این مدل از ‏متغیرهایی همچون رشد بدهی دولت به سیستم بانکی، رشد نقدینگی، ‏رشد بدهی خارجی کوتاه‌مدت، بهره‌وری نیروی کار، فساد و متغیر دامی برای برنامه اول و دوم بهره برده است. در مدل توصیفی مهم‌ترین سیاست‌های اقتصادی و عوامل سیاسی مؤثر بر نابرابری درآمد، که بصورت مستقیم یا غیرمستقیم و به واسطه کانال‌های متفاوت تأثیر گذارند، در دو برنامه تحلیل شده است. نتایج حاصل از هر دو مدل کمی و توصیفی نشان می‌دهند نابرابری ‏درآمد با متغیرهای رشد نقدینگی و بهره‌وری نیروی کار رابطه منفی، و با رشد بدهی دولت به ‏سیستم بانکی، رشد نقدینگی با یک وقفه، رشد بدهی خارجی کوتاه‌مدت و گسترش فساد رابطه مستقیم دارد.

نقش دولت در توزیع عادلانه درآمد

در این زمینه گرچه به نظر می‌رسد که با افزایش درآمد ملی، نابرابری درآمدی نیز کاهش پیدا خواهد کرد اما پژوهش‌ها حاکی از آن است که نرخ بالای درآمد ملی الزاما به معنای کاهش نابرابری درآمدی نیست. در همین راستا الگوهای توزیع همزمان با رشد اقتصادی پیشنهاد می‌شود تا در عمل رشد فقرزدا در کشور اتفاق بیفتد. در همین زمینه به دولت‌ها پیشنهاد می‌شود تا مسیری را برای رشد انتخاب کنند.

که همزمان توزیع عادلانه درآمد را نیز به ارمغان بیاورد. به عبارت دیگر، دولت باید در برنامه‌های توسعه اقتصادی خود به تعیین روش‌هایی بپردازد که رشد اقتصادی همگام با کاهش نابرابری درآمدها در جامعه میسر شود. در عین حال، شناسایی عوامل دخیل در نابرابری درآمدی و اثر آنها بر توزیع درآمد، می‌تواند نمای شفاف‌تری از توزیع عادلانه درآمد ارائه دهد. «بررسی رابطه بین تحرک درآمدی و نابرابری در ایران»  به بررسی رابطه بین تحرک درآمدی و نابرابری در ایران طی سال‌های 1363 تا 1392 پرداخته و نشان داده است که در بلندمدت، تحرک درآمدی اثر منفی و معناداری بر نابرابری دارد. بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر، افزایش تحرک درآمدی، کاهش نابرابری را رقم می‌زند. اما افزایش تورم و همچنین رشد جمعیت به افزایش نابرابری درآمدی می‌انجامد. در عین حال، اثر تولید ناخالص داخلی بر توزیع درآمدی در ایران در کوتاه‌مدت و بلندمدت متفاوت خواهد بود.

فهرست :

عوامل مؤثر برتوزیع نابرابر درآمد

عوامل طبیعی مؤثر برتویع نابرابر درآمد

عوامل سیاسی مؤثر برتوزیع نابرابر درآمد

نقش دولت در توزیع عادلانه درآمد

توزیع درآمد شخصی

توزیع درآمد مبتنی برعوامل تولید

توزیع فرضی درآمد ملی بین عوامل تولید

منحنی لورنز

ضریب جینی

مقایسه ضریب جینی و منحنی لورنز

عنوان: پاورپوینت توزیع درآمد و توسعه اقتصادی

فرمت: pptx

تعداد صفحات: 30 اسلاید

تصویر پیش نمایش:

پاورپوینت توزیع درآمد و توسعه اقتصادی

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

پاسخ دهید