پاورپوینت پارادکس راسل چیست
پاورپوینت پارادکس راسل چیست شامل 30 اسلاید زیبا ، که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و تمام اسلایدها دارای slide show بسیار زیبا و کارشده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مختصری از متن
مقدمه
پارادکس از واژه یونانی paradoxon است. که متشکل از دو واژه «پارا» و «دوکسا» در مجموع به معنای «دور از باور» است. که به معنی تناقضنما، با هم ضد و نقیض بودن، در کلام آن است که قسمتی قسمت دیگر را باطل کند.
لفظ پارادکس در نوشتهها(بویژه نوشتههای اروپایی) به چند معنی بکار می رود که بطور خلاصه به آنها اشاره میکنیم:
1- امر غیرعادی و عجیب: مطلبی که خلاف عقاید عمومی باشد، با قطع نظر از اینکه عقلا و منطقا صحیح باشد یا نباشد. مانند قول کپرنیک در باره مرکزیت خورشید، زمانی که مردم به مرکزیت زمین باور داشتند. پارادکس به این معنی را در فارسی خرق اجماع گوییم.
2- مساله فراعقلی در فلسفه: مسالهای که عقل نتواند هیچ راه حلی برای آن پیدا کند. مثلا کی یر کگور در بحث ایمان، به مسئله خدا بودن عیسی اشاره میکند و آن را یک پارادکس میداند که شخص با ایمان باید در هالهای از بییقینی به آن ایمان بیاورد زیرا ایمان همواره آغشته به حالتی از شک است.
3- تناقض منطقی: که پارادکس راسل از این مورد میباشد.
4- شبهههای فلسفی: که شبهه زنون از آن مورد است.
5- مغایرت و اختلاف: که اعم از تناقض است.
از زمان یونانیان بحث پارادکس مطرح بوده است، پارادکس زنون و پارادکس دروغگو نمونهای از آن میباشد. در اعصار مختلف مخالفان یک نظریه برای به چالش کشیدن آن سعی میکردند پارادکسی را در مبانی و یا نتایج آن نظریه ارائه کنند تا از این طریق ضعف و نادرستی آن نظریه را نشان دهند. پارادکسها در نگاه اول به یک سرگرمی میمانند تا به یک مسئله علمی. اما واقع امر این است که وجود پارادکس در یک نظریه علمی نشاندهنده ضعف آن است. بنابراین برای حفظ نظریه باید راه حل مناسب پارادکس را ارائه داد.
دراواخر قرن 19 و اوائل قرن 20 منطقگروی در فلسفه به وسیله فرگه و راسل پدیدار شد که البته این امر از زمان لایبنیتزدرقرن 17و به دنبال آن ددکیند و پئانو در قرن 19 شروع شده بود اساس آن این بود که ریاضیات باید به منطق تحلیل شود به عبارت دیگر مبانی ریاضیات را از قوانین منطق بتوان اخذ کرد. البته ابتدا تصور فرگه بر این بود که منطق حالتی از ریاضیات است و در این مورد تلاش بسیاری کرد تا اینکه متقاعد شد که امر به عکس است. برای شروع فرگه عدد را بوسیله مجموعه معرفی کرد و از آنجایی که بین نظریه مجموعهها و منطق ارتباط خاصی را تصور میکرد و یا بهتر است گفته شود قوانین مجموعهها را همان قوانین منطقی میانگاشت لذا او خواست ریاضیات و ابتداء علم حساب را بوسیله مجموعهها تبیین کند . به این ترتیب شروع به تالیف کتابی کرد به نام قوانین بنیادی علم حساب که در آن اساس ریاضیات را نظریه مجموعهها قرار داد. درست بعد از آنکه فرگه آخرین جلد اثر عظیم دو جلدی خود در باره مبانی حساب را تکمیل کرده بود، راسل که به گفته سولکریپکی هیچکس به اندازه راسل در دیدن و پیداکردن پارادکس چشم تیزبینی نداشتهاست، توسط نامهای تناقضی را که در نظریه مجموعهها یافته بود به اطلاع فرگه رساند فرگه در پایان کتاب خود با جملات متاثرکننده و کاملا توأم با خویشتنداری بدینگونه به نامه راسل اشاره کرد:
«برای یک دانشمند هیچ چیزی نامطبوعتر از آن نیست که به محض اتمام کاری مبنای آن را در حال فروپاشی ببیند. نامهای از آقای راسل در زمانی که کتاب تقریبا آماده سپردن به چاپخانه بود، مرا در چنین وضعی قرار داده است. »
این مسئله باعث شد فرگه از چاپ جلد سوم کتاب خود صرف نظر کند.
البته قبل از راسل پارادکسهایی شبیه به پارادکس راسل در نظریه مجموعه ها توسط خود کانتور(اولین نظریه پرداز مجموعهها) در سال 1895 و همچنین بوسیله بورالی فورت در سال 1898 مطرح شد.
و …
فهرست مطالب
مقدمه
توضیح پارادکس راسل
توضیح پارادکس با عبارتی دیگر
راهحل پارادکس راسل
پارادکس دروغگو
نظریه انواع (تئوری طبقات)
اصل دور باطل
انتقادات وارد بر راهحل راسل
راهحل دیگر برای پارادکس راسل
عنوان : پاورپوینت پارادکس راسل چیست
تعداد صفحات : 30
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت