پاورپوینت کاشت داشت برداشت پیاز
پاورپوینت کاشت داشت برداشت پیاز در 30 اسلاید و در تابستان 1403 تهیه شده که برای دانشجویان کشاورزی و همچنین علاقمندان به علوم کشاورزی مفید است. در ادامه بخشی از متن این پاورپوینت را همراه با فهرست مطالب آن قرار داده ایم و در انتها نیز تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را مشاهده می کنید و با خرید این پاورپوینت می توانید به تمام محتوای آن دسترسی داشته باشید. ضمنا این پاورپوینت قابل ویرایش می باشد.
بخشی از متن:
تعریف پیاز
پیاز گیاه دو ساله علفی از خانواده آماریلیس (Amaryllidaceae) است که برای مصرف خوراکی استفاده می شود. پیاز به احتمال زیاد بومی جنوب غربی آسیا است، اما در حال حاضر در سراسر جهان، عمدتاً در مناطق معتدل رشد می کند. پیاز دارای مواد مغذی کمی است اما به دلیل طعم و مزه آن ارزشمند است و به طور گسترده در پخت و پز استفاده میشود. در اکثر غذاهای ایرانی مانند خورشت ها، کباب، سوپ و سالاد به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.
مراحل کشت تا برداشت پیاز خوراکی
در اوایل بهار، زمانی که زمین قابل کشت شد، پیاز را بکارید. زمین های هموار در مناطق مرتفع انتخاب خوبی برای پرورش پیاز است. بوته های پیاز را با فاصله 15 سانتی متر در ردیف هایی با فاصله 30 سانتی متر از هم فاصله دارند کشت کنید. پیاز را در یک مکان آفتابی که دارای خاک حاصلخیز و با زهکشی خوب با pH 6.0 تا 6.8 است رشد دهید.
اطلاعات کلی در مورد کشت پیاز
پیاز سبزی دوساله است که به صورت یکساله در مناطق معتدل کشت میشود. واریته هایی که در مناطق گرمسیری رشد میکنند به طور موثر یکساله هستند زیرا میتوانند در اولین سال رشد بذر تولید کنند. ساقه این گیاه یک دیسک مسطح با برگ های لوله ای شکل است و غلاف آن ها روی هم قرار میگیرد، یک ساقه کاذب را تشکیل میدهد. در هر بوته 8-3 برگ وجود دارد که به صورت عمودی یا مورب هستند. این گیاه بعد از 2 سال از وسط ساقه های متورم شده خود یک ساقه گلدهنده تشکیل میدهد که بعدها چوبی میشود. پیازها درست بالای ساقه ذخیره ای خود با روی هم قرار گرفتن برگها تشکیل میشوند. پیاز ارقام مختلفی دارد که شامل پیاز قرمز یا بنفش، موسیر و پیاز بهاره یا پیازچه میشود. آنها به ویژه برای کشاورزی خرده پا در اکثر کشورها مناسب هستند. در مناطق گرمسیری، پیاز را میتوان در تمام طول سال، جایی که امکان آبیاری وجود دارد، کشت کرد.
شکل اندام ذخیره ای پیاز یا سوخ(bulb)
بالب یا ساقه متورم و ذخیره شده پیاز از لایه هایی تشکیل شده است که هر کدام مربوط به یک برگ است. آنها به طور کلی بیضی شکل هستند، اما شکل آنها میتواند متفاوت باشد و در دسته های 3-18 در هر بوته ظاهر میشوند. توسط غشایی محافظت میشود که به یک پوشش کاغذی تبدیل میشود. گیاهان پیاز میتوانند تا ارتفاع 50 سانتی متر رشد کنند. آنها به صورت یکساله رشد میکنند و پس از یک فصل رشد برداشت می شوند. با این حال، در مناطق گرمسیری، اگر آبیاری در دسترس باشد، میتوان پیاز را در تمام طول سال یا نیمه دوم سال پاییز و زمستان کشت کرد. این در حالی است که پیاز در مناطق سرد از بهار کاشته میشود.
انواع پیاز
تاریخچه گونه های اجدادی پیاز به خوبی مستند نشده است. سوابق باستانی استفاده از پیاز غرب و شرق آسیا را در بر میگیرد، بنابراین منشا جغرافیایی پیاز نامشخص است. با این حال، اهلی شدن به احتمال زیاد در غرب یا آسیای مرکزی رخ داده است. پیازها به گونهای توصیف شدهاند که منشا آن ایران، غرب پاکستان و آسیای مرکزی است.
کریول قرمز: این یک نوع استاندارد محبوب است که به دلیل کیفیت نگهداری خوب آن، تقاضای بالایی دارد. عمدتاً پیازهای منفرد را از نشا، قرمز، گرد و با طعم تند تولید می کند.
تروپیکانا قرمز: نوع لامپ قرمز
Red Tropicana F1 Hybrid: پیازهای مسطح بزرگ، قرمز و ضخیم با گوشت سفت و تند تولید می کند. بهره وری بالایی دارد و بنابراین سطوح بالایی از مدیریت را می طلبد. به خوبی در فروشگاه هوادهی خشک نگهداری می شود.
قرمز بمبئی: انواع شرایط خشک و گرمتر است. اندازه کوچک تا متوسط، کره ای شکل، قرمز مایل به ارغوانی و تند است.
زرد Granex FI Hybrid: این پیاز مسطح جذاب و ضخیم زودرس با عملکرد بالا با فلس های زرد نازک است. گوشت آن متوسط سفت، ترد و طعم ملایم است. شکل و اندازه یکنواخت است که منجر به قیمت های بالاتر در بازار میشود و کیفیت ذخیره سازی خوب است.
تگزاس ارلی گرانو: این یک بازار تازه، واریته زودرس (100 تا 120 روز) با ماندگاری نسبتاً کوتاه است. مایل به زرد، ملایم و خیلی تند نیست. سوخ ها به شکل بالا با فلس های زرد خشک هستند. محصولی سنگین برای مناطق مرتفع است.
کریول سفید: این یک نوع سفید است که معمولاً برای مناطق کم آب استفاده میشود.
خوشه سبز: پیاز بهاره غیر پیاز. دارای برگهای سبز تیره خوش طعم و جذاب است. این پیاز زودرس و بسیار پربازده است که به جای پیاز برای ساقه رشد میکند.
فهرست:
تعریف پیاز
مراحل کشت تا برداشت پیاز خوراکی
اطلاعات کلی در مورد کشت پیاز
شکل اندام ذخیره ای پیاز یا سوخ(bulb)
انواع پیاز
شرایط آب و هوایی، خاک و مدیریت آب در کشت پیاز
سیستم های کاشت مناسب برای کشت پیاز
برداشت پیاز چه زمانی و چگونه انجام میشود؟
نگهداری پیاز در انبار
دوره رکود پیاز و استراحت
تهیه خاک مناسب برای کاشت پیاز
کود دهی زمین کاشت پیاز
انتخاب بذر مناسب کاشت پیاز
کاشت بذر، نشاء پیازچه
کاشت مستقیم بذر پیاز
کاشت نشاء بذر پیاز
کاشت مخلوط پیاز با سایر بذرها
کاشت پیازچه
کاشت پیاز
برداشت پیاز
بررسی بیماری ها و آفت هایی کاشت پیاز
انواع بذر پیاز برای کاشت
بذر پياز روز كوتاه
بذر پیاز روز متوسط
بذر پیاز روز بلند
عنوان: پاورپوینت کاشت داشت برداشت پیاز
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 30 اسلاید
پیشنمایش اسلاید ها: