پاورپوینت نرخ ارز و چگونگی اثرگذاری آن بر متغیرهای کلان اقتصاد
پاورپوینت نرخ ارز و چگونگی اثرگذاری آن بر متغیرهای کلان اقتصاد در 45 اسلاید در زمستان 1402 تهیه شده که برای دانشجویان رشته اقتصاد مفید است. این پاورپوینت به راحتی قابل ویرایش است و در ادامه بخشی از محتوای آن را برای شما قرار داده ایم و پس از آن نیز فهرست محتوای پاورپوینت و همچنین تصویری از پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت را نیز قرار داده ایم و در صورتی که مایل باشید می توانید این پاورپوینت را خریداری نموده و به تمام محتوای آن دسترسی داشته باشید.
بخشی از متن:
رژیم ارزی : تعریف، انواع و ملاحظات
نرخ ارز عبارت است از مقداری از واحد پولی ملی که برای بدست آوردن واحد پول کشور دیگر باید پرداخت شود. به پولهای خارجی ارز گفته میشود، به گفته دیگر به واحدهای پولی که در کشورهای دیگر جز کشور اصلی داد و ستد شود به صورت کلی ارز گفته میشود. ارز عموماً نوع پذیرفته شدهای از پول است که شامل سکه و اسکناسهای کاغذی میشود و توسط دولت توزیع شده و در داخل اقتصاد گردش دارد. ارز که به عنوان واسطه مبادله کالا و خدمات مورد استفاده قرار میگیرد، پایه و زیربنای کسبوکارها به حساب میآید.
یکی از تفاوتهای بین معاملات مالی در داخل کشور و مبادلات بینالمللی این است که درتجارت داخلی نیاز به پرداخت و دریافت وجوه بر حسب پول رایج ملی است اما در معاملات خارجی معمولاً این وجوه به شکل پولهای رایج و معتبر خارجی و بینالمللی، پرداخت میشود.
مثلاً در ایران برای انجام مبادلات، از ریال استفاده میشود، در آلمان یورو و آمریکا دلار آمریکا، اما وقتی یک ایرانی بخواهد از آمریکا کالایی را تهیه کند باید در ازای آن دلار آمریکا بپردازد، بنابراین باید بر اساس یک رابطه مبادله تعریف شده (نرخ ارز) ریال بدهد و دلار بگیرد و با آن کالا را بخرد. نظام های ارزی در جهان، انواع مختلفی دارند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- نظام ارزی ثابت
2- نظام ارزی خزنده مرزدار
3- نظام ارزی شناور آزاد
4- نظام ارزی شناور مدیریت شده
* مبانی نظری اثر افزایش نرخ ارز بر تراز پرداختها (صادرات و واردات)
در طول زمان الگوهای نظریه ی الگوهای نظری کلان اقتصادی متعددی نظیر دیدگاههای نئوکلاسیک کینزی و ریکاردویی برای تبیین کسری حساب جاری شکل گرفته است البته با گذشت زمان و طرح شرایط جدیدتری پیچیدهتر و کاملتر شدند به طوری که مبانی نظری لازم برای تبیین رفتار حساب جاری و سیاست گذاری اقتصادی به شیوه کاملتری فراهم گردید با وجود دو نکته در اینجا قابل توجه به نظر میرسد اول اقتصاددانان در مورد عوامل موثر و پیشبینیهای کسری حساب جاری با هم اتفاق نظر ندارند دوم در صورت پذیرش تاثیرگذاری تصریحهای مالی بر بخش خارجی ساز و کار آن به سادگی روشن نیست به نحوی که پیچیدگیهای مربوط در صحنه عمل فراتر از دیدگاههای نظری محض است الگوهای نظری مرتبط با کسری حساب جاری را میتوان به دو گروه عمده تقسیم نمود دسته اول الگوهایی هستند که بر اساس تئوریهای اقتصاد کلان بنا شده و از مبانی مستحکمی بر اساس تئوریهای اقتصاد خرد برخوردار نیستند الگوی متعارف و الگوی مشهور ماندل فلمینگ در این گروه قرار میگیرند که با گذشت زمان کاملتر شده و توسعه یافتند به طوری که قادر به تشریح شرایط و تحولات جدید در اقتصاد میباشند الگوهای دسته دوم از بنیادیها نظری قویتر در اقتصاد خورد برخوردارند
فهرست:
رژیم ارزی : تعریف، انواع و ملاحظات
مبانی نظری اثر افزایش نرخ ارز بر تراز پرداختها (صادرات و واردات)
تطبیق ساختار اقتصاد ایران با الزامات نظری
نتایج برخی مطالعات تجربی در زمینه اثر افزایش نرخ ارز بر متغیرهای اقتصاد کلان
رابطه نرخ برابری ارز و تراز پرداختها
الگوهای تک معادلهای
الگوهای کلان سنجی
رابطه نرخ ارز و تورم
رابطه نرخ ارز با تولید ناخالص ملی
بررسی نحوه تاثیرگذاری عوامل غیرقیمتی در مقابل عوامل قیمتی بر صادرات غیرنفتی ایران
آسیب شناسی بازار ارز اقتصاد ایران
اهمیت نقش انتظارات در بازار ارز ایران
راهکارهای ارتفای صادرات غیر نفتی
عنوان: پاورپوینت نرخ ارز و چگونگی اثرگذاری آن بر متغیرهای کلان اقتصاد
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 45 اسلاید
پیش نمایش اسلایدها: