پاورپوینت معماری مسجد کبود تبریز
پاورپوینت معماری مسجد کبود تبریز ppt در 50 اسلاید تهیه شده که برای دانشجویان معماری بسیار کاربردی می باشد. میتوانید به راحتی این پاورپوینت قابل ویرایش را دانلود کنید. در ادامه بخشی از محتوای این پاورپوینت را به همراه فهرست و تصویر پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت برای بررسی شما قرار داده ایم و برای داشتن محتوای کامل می توانید این فایل را خریداری نموده و بلافاصله پس از پرداخت آنلاین به محتوای فایل دسترسی داشته باشید. همچنین یک نسخه از این پاورپوینت به ایمیل شما ارسال خواهد شد تا همیشه به آن دسترسی داشته باشید.
مقدمه
مسجد کبود تبریز از برجستهترین نمونههای معماری اسلامی در استان آذربایجان شرقی است. این بنای تاریخی در تبریز، مورد توجه بسیاری از علاقهمندان هنر معماری در جهان قرار دارد. گرچه متاسفانه در طول سالیان اخیر بخشهایی زیادی از این مسجد از بین رفته است، هنوز بهخوبی میتوان هنر دست معماران ایرانی را در این مسجد مشاهده کرد.
در میان آثار بهجای مانده از دوران تاریخی گذشته در ایران، مساجد تاریخی از برجستهترین نمونه آثار هستند. با بررسی و دقت در نشانههای تاریخی به جا مانده در این مساجد، میتوان اطلاعات قابل توجهی از فرهنگ و تفکر حاکمان اسلامی در ایران به دست آورد. مساجد در گذشته جایگاهی فراتر از کاربرد امروزیشان داشتهاند و در مساجد تاریخی ایران، نشانههای قابل تامل از آثار هنری وجود دارند که سبب علاقهمندی بیشتر گردشگران به بازدید از این بناها میشوند. مسجد کبود نیز با معماری زیبا و تزیینات داخلیاش، از جمله زیباترین مساجد تاریخی در ایران است.
معرفی مسجد کبود تبریز
از برجستهترین جاهای دیدنی تبریز، مسجد کبود در این شهر است. مسجد کبود تبریز با معماری بسیار زیبا و منحصربهفردش، متعلق به قرن نهم هجری قمری و باقی مانده از دوران پادشاهی قراقویونلوها است و در یکی از کهنترین و تاریخیترین محلههای شهر تبریز قرار دارد.
گرچه تبریز پایتخت فرمانروایی قراقویونلوها بوده است، مسجد کبود تنها اثر تاریخی باقی مانده از این دوره تاریخی در تبریز به شمار میرود. این بنا را به دستور سلطان جهانشاه، فرمانروای مقتدر قراقویونلوها ساختهاند. با دقت در جزئیات بنا و نگارههای داخل مسجد کبود، میتوان بخشی از هویت، تاریخ و تمدن اسلام در تبریز کهن را دید. مسجد کبود یکی از چهار مسجد تزئین شده با کاشیکاریهای آبی در جهان به شمار میرود. نام مسجد کبود نیز بر اساس رنگ نمای این بنا انتخاب شده است.
تاریخچه مسجد کبود تبریز
مسجد کبود تبریز قدمتی ۶۰۰ ساله دارد. این مسجد که در اصل بخشی از عمارت وسیع مظفریه بوده است، در زمان حکومت سلطان ابوالمظفر جهانشاه، قدرتمندترین پادشاه دوره قراقویونلوها در سال ۸۷۰ هجری قمری و ۸۴۵ هجری شمسی در تبریز و به دستور او ساخته شد. بنا بر روایتهای تاریخی موجود، همسر جهانشاه، «جان بی گم خاتون» یا «صالحه» دختر او، نقش موثری در ساخت مسجد کبود داشتهاند.
سال ساخت مسجد کبود بر کتیبهای در سردر ورودی مسجد به چشم میخورد؛ اما بنا بر شواهد موجود، مورخان این تاریخ را متعلق به زمان پایان ساخت کاشی کاریهای مسجد میدانند و به این ترتیب میتوان زمان ساخت مسجد کبود را کمی قبل از این تاریخ دانست. برخی از مورخان مدت زمان ساخت این مسجد را نزدیک به ۳۰ سال تخمین میزنند.
معماری مسجد کبود تبریز
مسجد کبود تبریز یکی از شاهکارهای معماری ایرانیان در قرن نهم هجری به شمار میرود. همان طور که پیشتر نیز گفتیم، بنای مسجد کبود در گذشته بخشی از مجموعهای گسترده بوده است که در بعضی منابع تاریخی از آن با عنوان «عمارت مظفریه» یاد کردهاند. در عمارت مظفریه سبک معماری، معماری آذری بود و مسجد، خانقاه، صحن، کتابخانه و مقبرههایی ساخته بودند.
بهلحاظ معماری بنا و تزیینات، میتوان مسجد کبود را با مسجد گوهرشاد در مشهد قیاس کرد؛ زیرا هر دو این بناها به یک دوره تاریخی تعلق دارند. در ساخت بنای مسجد کبود بهشکل آب و هوایی منطقه توجه کردهاند و به همین دلیل بنای مسجد کبود تطابق کامل با اقلیم تبریز دارد و در تمام فصلهای سال، صحن و شبستان مسجد قابل استفاده هستند.
عنوان: پاورپوینت معماری مسجد کبود تبریز
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 50 اسلاید
تصویر پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت