پاورپوینت معماری مسجد شاه فیصل
پاورپوینت معماری مسجد شاه فیصل ppt در 40 اسلاید تهیه شده که برای دانشجویان معماری بسیار کاربردی می باشد. میتوانید به راحتی این پاورپوینت قابل ویرایش را دانلود کنید. در ادامه بخشی از محتوای این پاورپوینت را به همراه فهرست و تصویر پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت برای بررسی شما قرار داده ایم و برای داشتن محتوای کامل می توانید این فایل را خریداری نموده و بلافاصله پس از پرداخت آنلاین به محتوای فایل دسترسی داشته باشید. همچنین یک نسخه از این پاورپوینت به ایمیل شما ارسال خواهد شد تا همیشه به آن دسترسی داشته باشید.
مقدمه
معماری مساجد در طول تاریخ همواره از دلایل شکوه و عظمت آن به حساب میآید. سبک و شیوه ساخت مساجد مختلف در سراسر جهان موجب شده علاوه بر کارکرد اصلی خود، به جاذبههای خیرهکنندهای از تاریخ و فرهنگ ملل تبدیل شوند؛ همچنین مساجد از زمان شکلگیری همواره به عنوان پایگاههای مهم و اثرگذار در مکتب و فرهنگ اسلامی به شمار میروند.
میتوان گفت که وجه اشتراک تمام مساجد در جهان گنبد و منارههای بلند آن است؛ اما مسجد «شاه فیصل» پاکستان مسجدی است با گنبدی خیمهای شکل که به لحاظ سنتی با دیگر مساجد دنیا تفاوت دارد.
معماری مسجد شاه فیصل
طرح اولیه تنها برای یک نمازخانه بزرگ در نظر گرفته شده بود، اما در سال ۱۹۷۰ و ۱۹۸۲ تصمیم گرفته شد که فضاهای دیگری نیز به آن الحاق شود. آنچه که در نهایت احداث شد، علاوه بر نمازخانه و فضاهای مربوط به مسجد، شامل مرکز پژوهشهای اسلامی، کتابخانه، موزه سالن کنفرانس و دفاتری برای استادان دانشگاه اسلامی بینالمللی بود.
مجموعه این الحاقات، مساحتی را که در آغاز برای منظور شده بود، به بیش از دو برابر افزایش داد و روی هم هزینه ساخت آن را به چهل میلیون دلار آمریکا رساند، اما از آنجا که بخشهای الحاقی، همگی خارج از نمازخانه اصلی بودند، تغییری در طرح اصلی مسجد ایجاد نکردند.
در طرح جامع شهر اسلام آباد، مسجد در شمال و در انتهای جاده ورودی اصلی شهر- شاهراه اسلام آباد- پیشبینی شد. زمینهای پیرامون مجموعه باز هستند و مسجد در آن همانند یک فضای تندیس گونه در نظر میآید. این موضوع باعث میشود بنا به صورت یک منظره مستقل جلوهگر شود، نه به عنوان ترکیب یک پارچهای از بافت شهر و از این جنبه شبیه بیشتر مساجد ایالتی و ملی است.
دالوکای ساختار خیمه مانند و بدیع را در طرح خود پیشنهاد کرد که دارای سقفهای شیبدار، سقف خارجی مرمرین و چهار مناره بلند بود. در حقیقت طرح، دالوکای از جمله نخستین طرحهای بود که در پاکستان از انواع قوسها و گنبدهای سنتی و متعارف پیروی نمیکرد.
ساخت مسجد شاه فیصل
ساخت مسجد در سال ۱۹۷۶ توسط سازندگان پاکستان به سرپرستی «عزیم بروجردی» شروع شد. سرمایهای معادل ۱۳۰ میلیون ریال سعودی معادل ۱۲۰ میلیون دلار آمریکا برای ساخت این مسجد توسط دولت عربستان سعودی در نظر گرفته شد. ساخت این مسجد در سال ۱۹۸۶ به اتمام رسید و به عنوان دانشگاه بینالمللی اسلامی مورد استفاده قرار گرفت.
نامگذاری مسجد شاه فیصل
از آنجایی که شاه فیصل عبدالعزیز سرمایهگذار اصلی و بانی ساخت این مسجد بود این مسجد و خیابان مجاور آن پس از به قتل رسیدن وی در سال ۱۹۷۵ به همین نام ثبت شد.
موقعیت مسجد شاه فیصل
موقعیت مکانی این مسجد بیانگر میزان اهمیت آن است، چرا که قرارگیری آن در یک موقعیت مسطح و مرتفع باعث شدهاست که بنا، در طول شبانهروز به عنوان یک نشانه شهری شاخص از فواصل بسیاردور نیز قابل رؤیت باشد. مسجد شاهفیصل با ساختار معماری مدرن خود، در مقابل منظر تپههای مارگالا، هستند یک کوه کوچک یا یک خیمه سفید رنگ عظیم به نظر میرسد که توسط چهار مناره بلند و باریک در چهار گوشه قاب شدهاست.
این مسجد در انتهای بزرگراه اسلامآباد، در انتهای این شهر و در مقابل یک منظره بسیار زیبا که توسط تپههای مارگالا ساخته شدهاست قرار دارد. این ناحیه نقطه مرکزی اسلامآباد است و چون نشانی شهری معرف این شهر میباشد.
فهرست
مقدمه
انگیزه ساخت
مشخصات طرح معماری
ساخت بنا
نامگذاری بنا
موقعیت مکانی
ویژگی های بنا
فضاهای الحاقی
تصاویر مسجد شاه فیصل
عنوان: پاورپوینت معماری مسجد شاه فیصل
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 40 اسلاید
تصویر پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت