پاورپوینت بررسی دلایل و زمینه های رشد و توسعه اقتصادی کشور ترکیه در دوران اخیر
پاورپوینت بررسی دلایل و زمینه های رشد و توسعه اقتصادی کشور ترکیه در دوران اخیر در 57 اسلاید در بهار 1403 تهیه شده که برای دانشجویان رشته اقتصاد مفید است. این پاورپوینت به راحتی قابل ویرایش است و در ادامه بخشی از محتوای آن را برای شما قرار داده ایم و پس از آن نیز فهرست محتوای پاورپوینت و همچنین تصویری از پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت را نیز قرار داده ایم و در صورتی که مایل باشید می توانید این پاورپوینت را خریداری نموده و به تمام محتوای آن دسترسی داشته باشید.
بخشی از متن:
تحولات سیاسی، رشد و توسعه اقتصادی دوران اخیر ترکیه
در دهه 1980, ترکیه اصلاح ساختار اقتصادی داخلی خود را تحت تأثیر جریان نولیبرالیسم به عنوان رهیافت غالب در عرصه سیاست و اقتصاد جهانی درپیش گرفت و ارتقای جایگاه خود را در عرصه داخلی و بین المللی از این طریق تعقیب کرد. پرسش مقاله حاضر, این بود که «نوسازی و اصلاحات نولیبرال چه تأثیرها و پیامدهایی در ساختار اقتصادی ترکیه داشته و جایگاه دولت در این روند چگونه قابل تحلیل است؟ »؛
یافته های پژوهش براساس روش توصیفی و تحلیلی و برپایه مطالعه اسنادی عبارت شدند از اینکه نقش دولت توسعه خواه ترکیه به ویژه از دوران اوزال به عنوان صحنه گردان اصلی اصلاحات, برمبنای سیاست های نولیبرال و ادغام ترکیه در اقتصاد جهانی بوده است و «خروج اقتصاد از رانت خواری و هدایت به سمت ساختارهای سالم, ایجاد تغییرهای کیفی در قانون اساسی به نفع تحولات اقتصادی, پیشروی به سمت یک پارچگی با اقتصاد جهانی, تعامل با غرب و بهره جویی از فرصت های جهانی شدن», خط مشی های اصلی آن بوده که تحولات اقتصادی برآمده از آنها با روی کارآمدن حزب عدالت و توسعه, ترکیه را به جایگاهی والا رساند. از آغاز دوران مدرن، جمهوری ترکیه تجربه ناهموار و پرنوسانی از توسعه سیاسی را سپری کرده است. از این رو آینده فرایند توسعه سیاسی در این کشور موضوعی درخور توجه می نماید.
آینده توسعه سیاسی در ترکیه با توجه به ماهیت نهادی دولت است. ، پ که با توجه به تحولات دو دهه گذشته ماهیت نهادی دولت چه تاثیری بر آینده فرایند توسعه سیاسی ترکیه خواهد داشت؟ از موضع نهادگرایانه و با فرض اینکه فرایند توسعه سیاسی در ترکیه در دو دهه اخیر نتیجه مستقیم برنامه ها و سیاست های نهاد دولت بوده است، به این صورت تقریر میشود که با توجه به تجارب تاریخی گذشته، تحولات و مختصات ماهیت نهادی دولت در ترکیه، روند توسعه سیاسی نسبت به سیاست های اعمال شده نهاد دولت و هنجارهای رسمی جامعه کمالیستی قبل از دهه 80 با چالشهای کمتری مواجه خواهد بود.
حزب عدالت توسعه: تجربه جدید در نظام سیاسی ترکیه
حزب عدالت و توسعه (به ترکی استانبولی:AKP یا Adalet ve Kalkınma Partisi)، حزب سیاسی حاکم در ترکیه از سال ۲۰۰۲ تاکنون است. این حزب خود را جزو احزاب راستگرا و میانه معرفی میکند این حزب در انتخابات ۲۰۲۳ با کسب بیش از ۳۵ درصد آراء ۲۶۸ کرسی از مجموع ۶۰۰ کرسی مجلس ترکیه را به دست آورد.
رهبر کنونی حزب رجب طیب اردوغان است عدالت و توسعه از هنگام تأسیس خود را به عنوان یک حزب طرفدار غرب و طرفدار رابطه با آمریکا در فضای سیاسی ترکیه مطرح کرده که از اقتصاد بازار آزاد لیبرالی و عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا حمایت میکند. بدنه اجتماعی این حزب طیف وسیعی از گرایشهای راستگرا شامل اسلامگراها، اصلاحطلبان اسلامگرا، محافظهکاران، ملیگراها، راستهای میانه و طرفداران تجارت را در بر میگیرد. مؤسسان و اعضای ارشد کنونی این حزب از شاگردان نجمالدین اربکان، رهبر حزبهای اسلام گرای رفاه، فضیلت و سعادت بودند که در سال ۲۰۰۱ از آن منشعب شده ولی همچنان عنوان اسلامگرایی را به دنبال خود میکشند
حزب عدالت توسعه: برنامه ها و استراتژی ها
در واقع، توجه و اهتمام به مطالبات سیاسی گروههای مختلف اجتماعی به ترتیب اهمیت یعنی شکاف اقتصادی(حاشیه نشین شهری)،قومی(کردها) و مذهبی( علویان) و تالش برای ارائه راه حل برای مشکلات، مسائل و دغدغه های کلی آنها با گنجاندن برنامه های اجرایی در دستورالعمل کاری، مهمترین استراتژی حزب عدالت و توسعه به منظور تثبیت و حفظ پایگاه اجتماعی و قدرت سیاسی و سرعت بخشیدن به روند تبدیل حزب عدالت و توسعه به حزبی فراگیر در عرصه سیاسی ترکیه است. در بخش بعدی تالش خواهیم کرد؛ سه شکاف پیرامون 1ـ مرکز شکاف کردی2 ـ ترکی و شکاف سنی3 ـ علوی را کالبدشکافی کرده و دستورالعمل حزب عدالت و توسعه برای پاسخگویی به مطالبات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است
الزامات تحولات سیاسی حزب عدالت وتوسعه
در حوزه اقتصادی رشد اقتصادی ناموزون در چارچوب الزامات اقتصاد جهانی منجر به افزایش نابرابری میان طبقات اجتماعی از یکسو و مناطق شهری و روستایی از سوی دیگرشد و به تشدید هرچه بیشتر شکاف اقتصادی دامن زد. فرایند شهرنشینی و صنعتی شدن ترکیه توسط دولت آتاتورک محدود به بخشهای خاصی از ترکیه شد و به شکلگیری شکاف «حاشیه» و «پیرامون» و ظهور طبقه حاشیه نشین شهری در حومه شهرهای بزرگ ترکیه شد.
همچنین سیاست سکوالریزاسیون دولت کمالیستی هرچند علویان را به عنوان بخش مهمی از جامعه ترکیه به خود جلب کرد و علویان به مدافعان اصلی انقالب کمالیستی و ایدئولوژی سکوالریستی آن تبدیل شدند، اما در ادامه گفتمان کمالیستی نتوانست دغدغه ها و مطالبات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آنها را در برنامه خود بگنجاند؛ از همین رو زمینه شکلگیری شکاف علوی – سنی را در ساخت جامعه ترکیه فراهم ساخت. از طرف دیگر سیاست همگونسازی مبتنی بر یک دولت و یک زبان نیز نه تنها به برخوردهای خشونت آمیز با اقلیت های زبانی بویژه کردها منتهی شد.
فهرست:
تحولات سیاسی، رشد و توسعه اقتصادی دوران اخیر ترکیه
حزب عدالت توسعه: تجربه جدید در نظام سیاسی ترکیه
حزب عدالت توسعه: برنامه ها و استراتژی ها
الزامات تحولات سیاسی حزب عدالت وتوسعه
عرضه دموکراسی نمایندگی
وجود انتخابات آزاد
احزاب سیاسی
مطبوعات مستقل
جنگ با تروریسم
اسلام گرایی نوین وتوجه به میراث لائیسیته وکمالیسم
رشد وتوسعه اقتصادی ناشی ازنشانگان تحولات سیاسی ترکیه در دوران اخیر
نتیجه گیری واستنتاجات نظری
عنوان: پاورپوینت بررسی دلایل و زمینه های رشد و توسعه اقتصادی کشور ترکیه در دوران اخیر
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 57 اسلاید
تصویر پیش نمایش: