پاورپوینت مطلق گرایی اخلاقی

پاورپوینت مطلق گرایی اخلاقی

دسته بندی:

قیمت: 35000 تومان

تعداد نمایش: 111 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: 25 آگوست 2021

به روز رسانی در: 29 مارس 2024

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

پاورپوینت مطلق گرایی اخلاقی

پاورپوینت مطلق گرایی اخلاقی شامل 27 اسلاید زیبا ، که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و تمام اسلایدها دارای slide show بسیار زیبا و کارشده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

مختصری از متن

مقدمه

یکی از مباحث بسیار مهم در فلسفه اخلاق که شاید بتوان گفت از مهم ترین مباحث فلسفه اخلاق است و پذیرش یا رد آن نتایج فردی و اجتماعی فراوانی دارد. مسأله نسبی یا مطلق بودن احکام اخلاقی است. در این مبحث پاره‌ای از پرسشهای حیاتی مطرح می‌شود، مانند این که آیا ارزشهای اخلاقی، محصول عوامل محیطی، روان‌شناختی است یا اموری ثابت و همیشگی است؟ چرا نمی‌توان ارزشهای اخلاقی را نسبی دانست؟برخی بر اساس یافته های مطالعات مردم شناسانه مبتنی بر تنوع و گوناگونی آداب و رسوم اقوام مختلف به نسبیت اخلاق و وابستگی آن به آداب و رسوم معتقد شده اند مثلاً بندیکت مدعی است که پاره ای ازنمونه هااعتبارنسبیت گرایی اخلاقی رابه اثبات میرساند واز همین رو می توان گفت اخلاق یعنی همان سنتهای پذیرفته اجتماعی که هیچ ریشه ای درعینیت و عمومیت ندارد. در مقابل،مطلق گرایان معتقدند، اصول غیر قابل انکاری وجود دارد که هرگز نباید شکسته شود و معیار های عمومی اخلاق استثنا‌ء ناپذیرند.

گونه‌های مطلق‌گرایی در اخلاق

از آن رو که مطلق‌گرایی در مقابل نسبیت‌گرایی به کار می‌رود و نسبیت‌گرایی نیز دست کم در سه شکل مطرح می‌شود؛ می‌توان گفت سه شکل از مطلق‌گرایی قابل تصویر است. اول مطلق‌گرایی توصیفی که معتقد است‌ می‌توانجوامع متفاوتی یافت که دست کم در برخی اصول اخلاقی مشترک باشند. در مقابل نسبیت‌گرایی توصیفی که باورهای اصلی جوامع گوناگون را متفاوت یا حتی متعارض می‌داند.

دوم مطلق‌گراییفرا‌اخلاقی که ناظر بهتوجیه گزاره‌های اخلاقی است. به این معنا که شیوه معقول و معتبر عینی‌ای برای توجیه یک اصل اخلاقی در برابر اصل دیگر می‌توان یافت. این نوع مطلق‌گرایی از توجیه یک اصل در برابر اصول دیگر دفاع می‌کند اما نوع دیگری از مطلق‌گرایی در باب توجیه مطرح است که راجع به مصادیق یک اصل یا یک عمل اخلاقی است. این نوع مطلق‌گرایی بیانگر آن است که انجام یا عدم انجام هر مصداقی از یک اصل یا عمل، اخلاقی یا غیر اخلاقی است. به عنوان مثال اگر کسی معتقد باشد تمام مصادیق دروغ گویی در هر شرایطی غیر اخلاقی است. یک مطلق‌گرای اخلاقی‌است.

اما شکل سوم مطلق‌گرایی، مطلق‌گرایی هنجاری‌است؛ که معتقد است اصل یا اصولی می‌توان یافت که اگر برای شخص و یا جامعه‌ای درست یا خوب است در شرایط مشابه، برای شخص یا جامعه‌ای دیگر می‌تواند درست یا خوب باشد. به عنوان مثال اگر بگوییم برخی اصول اخلاقی مانند راستگویی و وفای به عهد برای شخص یا جامعه‌ای خوب است این اصول در جامعه‌ دیگری یا برای اشخاص دیگری نیز خوب و درست تلقی می‌شود. این نوع مطلق‌گروی در مقابل نسبیت‌گروی هنجاری است که بر این باور است که آنچه برای شخص یا جامعه‌ای درست است، حتی اگر هم شرایط مشابه باشد، برای شخص یا جامعه‌ای دیگر درست یا خوب نیست.

برخی دو شکل دیگر از مطلق‌گرایی را مطرح کرده‌اند یکی مطلق‌گرایی در تفکر و دیگری مطلق‌گرایی در باب منش. مطلق‌گرایی در باب تفکر بیانگر آن است که حتی تفکر جدی در باره انجام هر مصداقی از یک عمل غیر اخلاقی ضد اخلاقی است. و مطلق‌گرایی در باب منش نیز معتقد است برخی از انواع عمل غیراخلاقیحتی اگر برخی از مصادیق آن ضد اخلاقی نباشد به شکلی هستند که هر کسی دارای منش خوب است نمی‌تواند خود را به انجام مصداقی از آن متقاعد کند.

پیش از هرچیز لازم است معنای دقیق مطلق‌گرایی را روشن کنیم و از این رهگذر مانع بروز مغالطات در این زمینه گردیم.مطلق‌گرایی دست‌کم دارای دو کاربرد متفاوت است:

و …

فهرست مطالب

مقدمه

گونه‌های مطلق‌گرایی در اخلاق

مطلق‌گرایی حد‌اکثری(کانتی) یا افراطی

مطلق‌گرایی حداقلی یا معتدل

معنای قابل قبول مطلق‌گرایی اخلاقی

استدلال های مطلق گرایان

معرفی اجمالی برخی مکاتب مطلق‌گرا

عنوان : پاورپوینت مطلق گرایی اخلاقی

تعداد صفحات : 27

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

مطلق گرایی اخلاقی

پاسخ دهید