پاورپوینت معماری مسجد چهار پادشاهان
پاورپوینت معماری مسجد چهار پادشاهان ppt در 44 اسلاید تهیه شده که برای دانشجویان معماری بسیار کاربردی می باشد. میتوانید به راحتی این پاورپوینت قابل ویرایش را دانلود کنید. در ادامه بخشی از محتوای این پاورپوینت را به همراه فهرست و تصویر پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت برای بررسی شما قرار داده ایم و برای داشتن محتوای کامل می توانید این فایل را خریداری نموده و بلافاصله پس از پرداخت آنلاین به محتوای فایل دسترسی داشته باشید. همچنین یک نسخه از این پاورپوینت به ایمیل شما ارسال خواهد شد تا همیشه به آن دسترسی داشته باشید.
مقدمه
دیوار نگاره های مذهبی جزئی از هنر اسلامی است و دیوارنگاره های مذهبی جزیی از این هنر است که در استان گیلان به ویژه امتکن مذهبی و بقاع متبرکه شرق گیلان مرسوم بوده است. قدیمی ترین نقاشی دیواری بقعه تاریخ 1301 قمری را دارد و مربوط به «شصتان رود لنگرود» است.
نقاشی بر دیواره بقاع نوعی سنت هنری بود که از دوران صفویه این چهره نگاری در بقاع مذهبی رواج یافت که طبیعتا بن مایه های مذهبی داشت. متولی یا اهالی، نقاشی را استخدام و به سفارش بانی یا به دلخواه، نقاشی هایی بر جداره داخلی و خارجی بقعه ها می کشیدند که با ساختمان و معماری بقعه تناسبی نداشت.
عمده این نقاشی ها وقایع کربلا بود. وقایعی نظیر معراج پیامبر(صلی الله علیه و آله)، بهشت و دوزخ، ضامن آهو، حضرت علی(علیه السلام) هم بر دیوار بقاع تصویرگری می شد. به این گونه بقعه ها، « بقاع نقشین بقعه» می گفتند. از دوره ناصرالدین شاه نقاشی وقایع عاشورا بر دیوارهای بقاع متبرکه مورد توجه بیشتر هیات امنا و رهبران مذهبی گیلان قرار گرفت. در سالهای انتهایی پهلوی اول، اکثر اماکن مذهبی استان منقش به آثار نقاشان سنتی بود.
تاریخچه مسجد چهار پادشاهان
سلسله سادات کیایی در قرن هفتم و هشتم هجری قمری در گیلان و مازندران حکومت داشتند. نسب خاندان کیایی به احمد آل اکبر مشهور به عفیفی کوکبی از نبیرگان امام زینالعابدین علیبن الحسین(ع) میرسد. سادات کیایی ـ چه قبل و چه بعد از رسیدن به حکومت ـ به علت اعتقادات عمیق عامه مردم به آنها از احترام خاصی برخوردار بودند. عالم ربانی سید خورکیا، از سادات عظیمالشأن این سلسله که در سال 647 هـ.ق شهید شد، در لاهیجان و در محله “میدان” که بازار لاهیجان هم در این محله قرار داشت، به خاک سپرده شد.
در ایران همیشه معمول بود که اولیاء و پیشوایان دین و عرفان نامی را “پادشاه” وقت خویش میخواندند؛ لذا این مکان با توجه به اینکه مدفن سه نفر از پیشوایان دین، که پادشاه زمان خویش نامیده میشدند بود، با به خاک سپرده شدن پیکر چهارمین سادات کیایی، یعنی سید رضی کیاء که پادشاه وقت گیلان بود، به “چهار پادشاه” معروف شد.
بهطور خلاصه، در بقعه چهارپادشاه، نخست، سید خرم کیا یا سید خورکیا در سال 647 هـ.ق به خاک سپرده شد. یکصد و چهل و چهار سال بعد، یعنی در سال 791 هـ.ق سید علی کیا، رحلت کرد و در طرف چپ حجره سید خورکیا، حجره دیگری ساختند و او را در آن به خاک سپردند. در سال 829 هـ.ق (سی و هشت سال بعد)، ابوتراب ابن سید علی امیرکیا که نسبت او تا حضرت رسول(ص) به استناد کتیبهای که در صندوق قبر دوم آمده است، میرسد و از بزرگان سادات صحیح النسب و از اولیاء زمان خویش بوده است که به پانزده پشت به امام اول، علیابن ابیطالب(ع) میرسیده است (جد ششم او علی غزنوی است.) تاریخ وفات سید علی ابن سید امیرکیا، روز دوشنبه اول جمادی الاول سال 829 هـ.ق است. از عجایب روزگار اینکه، سید رضی کیا ـ پادشاه وقت گیلان ـ در همین سال و ماه و روز به عالم باقی شتافت که مرقد مطهر آن در اتاق شماره یک این بقعه است.
معماری مسجد چهار پادشاهان
بنای اصلی بقعه به شکل مستطیل با چهار اتاق و ایوان در جهت شمالی است ایوانی به طول ۲۹/۷۴ متر و پهنای ۵/۳۳ متر است.
ورودی بنا از دو طرف است. بنای اصلی آن در ضلع جنوبی حیاط واقع شدهاست. ایوان بزرگی با شش ستون در ضلع شمالی بنا قرار گرفته، ستونهای آن به ارتفاع ۸۰ سانتیمتر کاشیکاری شده که کاشیهای استفاده شده در این بنا مربوط به دوره قاجاریه است. کاشی کاری دوران قاجار اتاق و ایوان از سفال و ستونها نمایی از سنگ دارند. داخل بقعه تاریک است و این امر بر حالت عرفانی و روحانی آن میافزاید.
این بنا بامی سفالین دارد و صندوقهای چوبی قبور به زیباترین شکل منبت کاری و گره چینی و متبرک به آیات الهی شدهاند. در ضمن درهای چوبی و قدیمی بقعه به دست هنرمندان بنامی چون علی نجار تبریزی، عبدالکتاب خواجکی کرمانی، محمدبن داود کیا و حسین بن علی صالحی جیلانی ساخته شدهاند.
در حاشیه بالایی ایوان اشعار ترجیح بند محتشم کاشانی به شکل گچ بری به خط نستعلیق نوشته شده است. بر روی دیوار ایوان نیز مراسم مذهبی به تصویر درآمده است. در اطراف اتاق سید خورکیا نقاشیهایی زیبا از میدان رزم کربلا و سواران آن حادثه دیده میشود. کاشی کاریهای هفت رنگ و با نقوش گل و مرغ از دیگر زیباییهای این بناست.
فهرست
مقدمه
معرفی مسجد
تاریخچه
موقعیت
ویژگی های بنا
معماری
تزیینات مسجد
قرآن های قدیمی مسجد چهارپادشاه
عنوان: پاورپوینت معماری مسجد چهار پادشاهان
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 44 اسلاید
تصویر پیش نمایش اسلاید های پاورپوینت