پاورپوینت معماری مسجد جامع ساوه
پاورپوینت معماری مسجد جامع ساوه ppt در 50 اسلاید تهیه شده که برای دانشجویان معماری بسیار کاربردی می باشد. میتوانید به راحتی این پاورپوینت قابل ویرایش را دانلود کنید. در ادامه بخشی از محتوای این پاورپوینت را به همراه فهرست و تصویر پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت برای بررسی شما قرار داده ایم و برای داشتن محتوای کامل می توانید این فایل را خریداری نموده و بلافاصله پس از پرداخت آنلاین به محتوای فایل دسترسی داشته باشید. همچنین یک نسخه از این پاورپوینت به ایمیل شما ارسال خواهد شد تا همیشه به آن دسترسی داشته باشید.
مقدمه
مسجد جامع ساوه از اولین مسجدهایی است که در ایران و در شهر ساوه ساخته شده و طی دورههای مختلف توسط هنرمندان ایرانی تزئین و مرمت شدهاست. بهطوریکه نوسازیهای انجامشده موجب شدهاست که اثری از بنای اولیه مسجد در روزگار کنونی باقی نماند. این مسجد تماماً از خشت و گل ساختهاست و در نوع خود بینظیر میباشد. این مسجد مشتمل بر یک صحن و گنبدی در جنوب، دو ایوان، یک مناره، چند شبستان، محرابهایی متعدد و قدیمی با خطوط کوفی و دو محراب از دوره صفویه با خط ثلث است.
معرفی مسجد
مسجد جامع ساوه از اولین مساجد ساخته شده در ایران است و میتوان آثاری از سه دوره تاریخی پیش از اسلام، قرون نخستین اسلام و عصر صفویه را در ساختمان آن مشاهده کرد.
این بنا از لحاظ معماری، نقاشی، کاشیکاری و نیز تزئینات انجام شدهای همچون گچبری بسیار ارزشمند است، چرا که در بنای آن میتوان سه دوره تاریخی ساسانیان، قرون اولیهی اسلامی و همچنین دوران پادشاهی حاکمان صفوی را مشاهده کرد. این مسجد کهن که از جاهای دیدنی ساوه به شمار میرود، دارای مساحتی بالغ بر ۴ هزار و ۲۰۰ متر مربع بوده و اثری است باشکوه و بینظیر از هنرنمایی اساتید ایرانی و میتوان آن را گوهری گرانبها از معماری و تزئینات خاص ایرانی نامید که در صحن، مناره، شبستانها، محرابهای قدیمی، ایوانها، گنبد، دو محراب از عهد صفوی و دیگر قسمتهای آن مشاهده کرد.
تاریخچه مسجد جامع ساوه
مسجد جامع ساوه یکی از بناهای بسیار ارزشمند در ایران و شهرستان ساوه است که از هر نظر تاریخی که فکرش را بکنید، ارزشمند و مهم است.
مسجد جامع ساوه، مسجد تاریخی کاملا از موادی همچون خشت و گل ساخته شده است و در نوع خود بنایی بسیار بی نظیر می باشد.
در دو گوشه ضلع جنوبی مسجد، ساختمانی است خشتی و گلی به شکل علامت بعلاوه،(متقاطع) که از وجود آتشکده در روزگار پیش از اسلام حکایت دارد. تا به حال بهطور دقیق تاریخ بنای مسجد جامع ساوه تعیین نشده، اما قدیمیترین شیء که در این مجموعه پیدا شده، کتیبههایی است که در سده ۴ هجری قمری نوشته شدهاند؛ بنابراین این مسجد حداقل ۱۰۰۰ سال قدمت دارد.
معماری مسجد جامع ساوه
مسجد جامع ساوه دارای دو ایوان وسیع است که در ضلع جنوبی و غربی حیاط قرار دارد. سازندگان این بخشها، نمای بیرونی آنها را با آجر و کاملا هنرمندانه تزئین کردهاند.
این بنا دارای شبستانها و دهلیزهای زیبای آجری است که هر چشمه به عرض ۵٫۳ و طول ۲۰ متر میباشد و از آثار سده ششم و عصر سلجوقیان بهشمار میرود. محراب آن دارای کتیبههای متعدد عمودی و افقی است که سه جانب آن را فرا گرفته و روی آن سورههایی از قرآن (سوره قدر، اخلاص، جمعه) به خط ثلث و کوفی گچبری شده و در ضلع غربی میان شبستانهای این بنا، ایوان باشکوه و رفیعی قرار دارد و در هر جانب این ایوان، حجرهای با درگاه تنگ و کوتاه نمودار است.
فهرست
مقدمه
معرفی مسجد
تاریخچه
موقعیت
معماری
شبستان غرب و جنوبغربی
ایوان جنوبی (ایوان استاد) و گنبدخانه جنوبی
مناره
شبستان شرقی و جنوب شرقی
شبستان شمالی
ایوان غربی (ایوان شاگرد)
تزیینات گچی
کتیبههای مسجد جامع ساوه
آلبوم کتیبه ها
تصویر پلان ها
عنوان: پاورپوینت معماری مسجد جامع ساوه
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 50 اسلاید
تصویر پیش نمایش اسلاید های پاورپوینت