پاورپوینت نقش دولت در توسعه اقتصادی
پاورپوینت نقش دولت در توسعه اقتصادی در 46 اسلاید در بهار 1403 تهیه شده که برای دانشجویان رشته اقتصاد مفید است. این پاورپوینت به راحتی قابل ویرایش است و در ادامه بخشی از محتوای آن را برای شما قرار داده ایم و پس از آن نیز فهرست محتوای پاورپوینت و همچنین تصویری از پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت را نیز قرار داده ایم و در صورتی که مایل باشید می توانید این پاورپوینت را خریداری نموده و به تمام محتوای آن دسترسی داشته باشید.
بخشی از متن:
دلایل ایفای نقش دولت
ایفای نقش روی موثری برای یادگیری دانشجویان است زیرا افراد را وادار به فکر کردن درباره اشخاصی می کند که نقش آنها را ایفا می کنند. این الگوی تدریس در ساده ترین سطح خود از طریق عمل به مسایل می پردازد و ریشه هایی در ابعاد فردی و اجتماعی آموزش دارد.مرور مطالعات: جریان ایفای نقش نمونه زنده برای رفتار انسانی فراهم می آورد که به عنوان وسیله ای برای دانشجویان است تا با آن بتوانند احساسات خود را دریابند. بینشی نسبت به نگرش ها، ارزش ها و ادراکات خود به دست آورند و مهارتهای مشکل گشایی در خود را رشد دهند. و سرانجام به کاوش موضوعات درسی به طرق گوناگون بپردازند.
این تخلیه هیجانی هنگامی مهم است که از ایفای نقش در زمینه های درمانی برای ایجاد نوعی دگرگونی استفاده شود،مزایای ایفای نقش به کیفیت نمایش و به خصوص به تحلیل پس از آن بستگی دارد.بحث: اساتید جهت آموزش در بالین با مشکلات عدیده ای مواجه هستند، بنابراین روشهای جدید یادگیری جهت آموزش نیازمند است تا دانشجویان را در یادگیری درگیر و باعث ارتقا آنها به سطوح بالای تفکر شود. به عنوان مثال: آزمون ایفای نقش یک روش موثر برای پیشبرد فهم دانشجویان از مدل ها و تئوری های پرستاری است. استفاده از این آزمون باعث می شود تا دانشجویان تشویق به تفکر انتقادی درباره کاربرد تئوری های پرستاری تحقیق و ایفای نقش حرفه ای شود.این مقاله به بررسی بیشتر استفاده از روش ایفای نقش در آموزش پزشکی پرداخته است.
رابطه سیاست و اقتصاد
اقتصاد و سیاست دو رشته تحصیلی متمایز اما مرتبط با یکدیگر هستند. اقتصاد علم اجتماعی است که به تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات می پردازد، در حالی که سیاست علم حکمرانی است که شامل مطالعه قدرت، اختیار و تصمیم گیری در جامعه می شود. علی رغم تفاوت های آنها، چندین شباهت بین اقتصاد و سیاست وجود دارد. هر دو حوزه با رفتار و کنش انسان سروکار دارند و هر دو تحت تاثیر عوامل اجتماعی، فرهنگی و تاریخی هستند. علاوه بر این، هر دو زمینه به تخصیص منابع و توزیع منافع و هزینه ها بین افراد و گروه های جامعه می پردازند.بین اقتصاد و سیاست نیز تفاوت های قابل توجهی وجود دارد. اقتصاد در درجه اول به تخصیص کارآمد منابع کمیاب و به حداکثر رساندن رفاه فردی و اجتماعی می پردازد،
در حالی که سیاست به قدرت، اقتدار و مدیریت امور عمومی می پردازد. علاوه بر این، در حالی که اقتصاد تمایل دارد برای تجزیه و تحلیل پدیده های اقتصادی بر روش های کمی و مدل های ریاضی تکیه کند، سیاست اغلب بر روش های کیفی و مطالعات موردی برای درک رفتار سیاسی و تصمیم گیری متکی است. در تئوری، اقتصادها ممکن است غیرسیاسی هم باشند. چرا که اقتصاددانی را میتوانیم ایدهآل بدانیم که برای ارائهی اطلاعات و توصیههای غیرمغرضانه و بیطرفش سوگیری یا تعصب سیاسی خاصی نداشته باشد. یعنی کسی که بتواند فارغ از این مسائل، بهبود عملکردهای اقتصادی را بررسی کند. پس از آن است که سیاستمداران میتوانند به این اطلاعات اقتصادی مراجعه کنند و اقدامات و تصمیمگیریهای لازم را در این زمینه انجام بدهند. اقتصاد و سیاست دو امر بسیار مهم در جهان میباشند که بر روی زندگی روزمره تمامی افراد حاضر در سرتاسر جهان تاثیر گذار است و هر لحظه امکان تغییر و تحول در آنها وجود دارد. اقتصاد و سیاست بسته به شرایط جغرافیایی و قوم های مختلف،متفاوت میباشد
رشد و توسعه اقتصادی
رشد اقتصادی (Economic Growth) به معنای افزایش تولید کالاها و خدمات یک کشور در یک بازه زمانی معین است. رشد اقتصادی که یکی از متغیرهای مهم اقتصاد کلان است با شاخص تولید ناخالص داخلی یا GDP اندازه گیری میشود. شاخص GDP، ارزش پولی تمام کالاها و خدمات تولید شده در یک در یک زمانی معین (مثلا یک ساله) را نشان میدهد. با این حال مفهوم توسعه اقتصادی با رشد اقتصادی متفاوت است. در دوره اقتصاد کلان، رشد اقتصادی و سایر مفاهیم اقتصادی که یادگیری آنها برای داشتن سرمایه گذاریهای موفق در بازارهای مالی الزامی است به زبان ساده و به شکلی کاربردی آموزش داده میشوند.
رویکردهای اقتصاد سیاسی
اقتصاد سیاسی (به انگلیسی: Political Economy) عبارت است از علم قوانین تولید و توزیع نعمتهای مادی در مراحل مختلف تکامل جامعه انسانی. پیدایش اقتصاد سیاسی در قرن هجدهم به مردم در زمینه نظام تأمین نیازها (یعنی شیوه توزیع و تولید کالاها به هدف تأمین نیازها) کمک شایانی کرد و اصطلاح «اقتصاد سیاسی» جایگزین اصطلاح قدیمی «اقتصاد» شد. در واقع اقتصاد از یونانی به معنی «اقتصاد خانواده» (یا «تدبیر منزل» مربوط به جامعههایی که اکثر کالاهای مورد نیاز در خانواده تأمین میشود) در نظر گرفته شده بود و واژه «اقتصاد سیاسی» به مدیریت امور اقتصادی دولت مرتبط میشد. در ابتدا این اقتصاد به دولتمردان در اداره بهتر امور اقتصادی دولت کمک میکرد. اقتصاد سیاسی یک روش مطالعه علمی درباره پدیدههای اجتماعی است.
این رهیافت بر وجود ارتباط میان مؤلفههای سیاسی و اقتصادی در شکلدادن به پدیدههای اجتماعی مبتنی است. به همین دلیل اگرچه اغلب زیرمجموعه علم اقتصاد دانسته میشود، باید آن را چیزی فراتر از علم اقتصاد محض دانست؛ اقتصاد سیاسی Political Economy یا به شکل اختصاری PE است، اما علم اقتصاد Economics. مثلاً برای تحلیل رفتار انتخاباتی طبقات مختلف به منافع اقتصادی آن طبقات رجوع میشود یا تأثیر اقتصادی یک تصمیمگیری سیاسی مورد مطالعه قرار میگیرد. اقتصاد سیاسی شاخهای است از علوم اجتماعی که قوانین مربوط به تولید و توزیع درآمد و ثروت و اثرات آن را در مراحل مختلف رشد و توسعه جامعه بشری مورد بررسی قرار میدهد. اغلب مباحثی که امروزه در علم اقتصاد مورد بررسی قرار میگیرد
فهرست :
دلایل ایفای نقش
رابطه سیاست و اقتصاد
رشد و توسعه اقتصادی
رویکردهای اقتصاد سیاسی
مفهوم بازار و دولت
ویژگیهای دولت توسعهگرا
ویژگیهای دولت توسعه گرا در ایران
اهم وظایف دولت در راستای دستیابی به توسعه اقتصادی
گسترش خدمات اجتماعی و زیرساختهای توسعه
سیاست پولی، مالی و سیاست کسر بودجه
بازرگانی بین المللی و سیاستهای حمایتی
شاخص احساس فساد
عنوان: پاورپوینت نقش دولت در توسعه اقتصادی
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 46 اسلاید
تصویر پیش نمایش: