پاورپوینت تهیه شرایط کلان برای داشتن پتانسیل های فناوری
پاورپوینت تهیه شرایط کلان برای داشتن پتانسیل های فناوری در 57 اسلاید در زمستان 1402 تهیه شده که برای دانشجویان رشته اقتصاد و همچنین سایر افرادی به علوم اقتصادی علاقمند هستند مفید است. این پاورپوینت به راحتی قابل ویرایش است و در ادامه بخشی از محتوای آن را برای شما قرار داده ایم و پس از آن نیز فهرست محتوای پاورپوینت و همچنین تصویری از پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت را نیز قرار داده ایم و در صورتی که مایل باشید می توانید این پاورپوینت را خریداری نموده و به تمام محتوای آن دسترسی داشته باشید.
بخشی از متن:
تکنولوژی و امیال اقتصادی طولانی مدت
تلاشهای اقتصادی انسان بر آن بوده که حداکثر نتیجه در قالب سود یا مصرف را با استفاده از امکانات و عوامل محدود به دست آورد. پیشنیازهایی برای دستیابی به این میزان حداکثری در ادبیات اقتصادی تعریف میشود که از جمله آنها تعریف فرم مناسبی از تابع تولید است. از تابع تولید با عنوان تکنولوژی تولید نیز یاد میشود. تکنولوژی، دانش سیستماتیک برای ساخت یک محصول، جهت کاربرد در یک فرآیند یا برای ارائه یک خدمت است. تکنولوژی نهتنها مشتمل بر دانش یا روشهای مورد نیاز برای انجام یا بهبود تولید فعلی و توزیع کالاها و خدمات است، بلکه شامل تخصصهای مدیریتی و کارآفرینی و دانش فنی نیز میشود.
از آنجا که رشد اقتصادی و رفاه جوامع، ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند، همواره بسیاری از اقتصاددانان به دنبال شناخت دقیق منابع رشد اقتصادی بودهاند. نظریههای موجود، نشان میدهد رشد اقتصادی به دو طریق میتواند روی دهد؛ اول، از طریق انباشت عوامل تولید (نیروی کار، سرمایه و…) و دوم، از طریق رشد بهرهوری کل عوامل تولید. حال سوالی که مطرح میشود، آن است که عوامل موثر بر بهرهوری کدامند؟ سطح تکنولوژی، یکی از عواملی است که با تاثیرگذاری بر بهره وری عوامل تولید، میتواند رشد تولید را تحت تاثیر قرار دهد.
کشورهای توسعهیافته که عموما ارقام رشد مثبت اقتصادی را تجربه میکنند، همواره در مرز تکنولوژی حرکت میکنند و به بیان دیگر، میتوان گفت خالق تکنولوژیهای نو هستند. به عکس، در سوی دیگر طیف، کشورهایی که در مسیر رشد اقتصادی، پرافتوخیز حرکت کرده و در حقیقت رشد باثباتی را تجربه نمیکنند و عموما هم در دسته کشورهای در حال توسعه یا کمترتوسعهیافته قرار میگیرند، فاقد تکنولوژیهای پیشرفته و تاثیرگذار در فرآیند تولید هستند.
بنابراین انتظار میرود تفاوت سطوح تکنولوژی، تفاوت در سطوح بهرهوری عوامل تولید را در این دو دسته از کشورها رقم زند. بر این اساس انتقال تکنولوژی، میتواند عاملی مهم برای کاهش تفاوت بهرهوری- یا شکاف بهرهوری بین کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه تلقی شود. انتقال تکنولوژی به فرآیندی گفته میشود که طی آن دریافتکننده، آن را میآموزد و در فرآیند تولید به کار میگیرد و از نتیجه آن سود میبرد.
در ادبیات نظریههای مدرن رشد درونزا، از تکنولوژی به عنوان موتور رشد اقتصادی یاد میشود یعنی تغییرات تکنولوژیکی، هم برای کشورهای در حال توسعه و هم برای کشورهای توسعهیافته، به عنوان یکی از منابع اصلی رشد اقتصادی در بلندمدت به شمار میرود. در مجموع، انتقال تکنولوژی از کشوری به کشور دیگر، میتواند اثراتی مثبت بر بهرهوری بنگاههای کشور واردکننده تکنولوژی داشته باشد به طوری که ممکن است تغییرات بهرهوری متاثر از این قبیل سرریزهای بینالمللی در بعضی مواقع، بیشتر از اثر نوآوریهای داخلی باشد.
تغییرات در اقتصادهای کشورهای OECD در آستانه قرن ۲۱
سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، (OECD) سازمانی بینالمللی است که دارای ۳۸ عضو است و اعضای آن متعهد به اصول دموکراسی و اقتصاد آزاد هستند. این سازمان به تعبیری عمدهترین سازمان بینالمللی تصمیمگیرنده اقتصادی است. مقر اصلی این سازمان در شهر پاریس است. این سازمان در سال ۱۹۴۸ میلادی تحت عنوان سازمان همکاری اقتصادی اروپا تأسیس شد.
این مؤسسه تحت مدیریت رابرت مارژولین فرانسوی بهمنظور اجرای طرح بازسازی کشورهای اروپایی پس از جنگ جهانی دوم ایجاد شد؛ طرحی که تحت عنوان برنامه مارشال توسط ایالات متحده آمریکا برای بازسازی اروپا پس از جنگ و مبارزه با کمونیسم برنامهریزی شده بود. در سالهای بعد، اعضای غیراروپایی نیز به این سازمان پیوستند و در سال ۱۹۶۱ میلادی در اجلاسی با تصویب آییننامه جدید در زمینه توسعه و اقتصاد، نام سازمان را نیز به سازمان همکاری و توسعه اقتصادی تغییر دادند.
فهرست:
تکنولوژی و امیال اقتصادی طولانی مدت
تغییرات در اقتصادهای کشورهای OECD در آستانه قرن ۲۱
آیا فناوریهای جدید باعث افزایش کارایی کلی سیستم اقتصادی می شود؟
برخی جوانب اقتصادی، اجتماعی تغییرات فنی
بینشهایی در مورد پیشرفت احتمالی بعدی (آینده)
تطابق فناوری با تغییر اقتصادی اجتماعی
تغییر فناوری (تکنولوژی)، رشد اقتصادی و کار
سناریوها
انواع سناریوها
بررسی سناریوها
سناریو عقل جمعی (خرد قراردادی)
رشد و داشتن شغل
کیفیت زندگی و محیط
روابط با بقیه جهان
سناریو بازار
دلایل بالا بودن نرخ تولید در سناریو بازار نسبت به خرد جمعی:
تأثیر این سناریو بر روی حوزه فناوری و ابداع
کیفیت زندگی
ویژگیهای جامعه جدید
رشد و اشتغال
عنوان: پاورپوینت تهیه شرایط کلان برای داشتن پتانسیل های فناوری
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 57 اسلاید
تصویر پیش نمایش: