پاورپوینت بدیع و جایگاه آن
پاورپوینت بدیع و جایگاه آن در میان درس های دیگر شامل 166 اسلاید زیبا هستش، با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد که به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد. در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی، چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان رشته ادبیات کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید.
بخشی از متن پاورپوینت :
هدف کلی این درس آشنایی با انواع آرایشهای لفظی و معنوی کلام ادبی و تشخیص نوع آرایه موجود در آن کلام میباشد. در این درس نخست به تعریف بدیع لفظی و معنوی میپردازیم و بعد به موضوعات مربوط به آرایش کلام ادبی اعم از تشبیه، سجع، تکرار، تمثیل و… به گونهای که دانشجویان عزیز بتوانند با یادگیری آنها، مصداق آنها را در متون ادبی بیابند. بدیع مطالعه در ابزار، شگردها و فنونی است که باعث ایجاد موسیقی کلام میشوند (درنثر) و یا موسیقی کلام را افزونتر میکنند (در شعر). بدیع بررسی و شناخت ابزار و شیوههایی است که به وسیله آنها در بین اجزاء کلام تناسبات و روابط خاصی به وجود میآید. اجزاء کلام به وسیله رشتهای از تناسبات و روابط لفظی یا معنایی به یکدیگر گره میخورند و شبکهای منسجم از ارتباطات آوایی یا معنایی پدید میآید که بدان کلام ادبی میگویند.
«دو کس مردند و حسرت بردند: یکی آن که داشت و نخورد و دیگر آن که دانست و نکرد.» آنچه در این کلام سعدی، موسیقی ایجاد کرده است هماهنگی بین کلمات است که اصطلاحاً بدان سجع گویند.آنچه در این کلام، موسیقی را افزونتر کرده است. ترادف صامت «چ» در آغاز کلمات چمان و چرا و چمن است که باعث شده است علاوه بر وزن، موسیقی دیگری هم در کلام ایجاد شود.
فهرست مطالب :
انواع مصوت ها
آوا نویسی
واک یا واج
هجا
هجای قافیه
سجع و انواع آن
ترصیع
موازنه
تضمین المزدوج یا اعنات القرینه
جناس و انواع آن
تشبیه
مبالغه (اغراق) و غلو
حماسی
جمع و تفریق
تجاهل العارف
ارسال المثل یا تمثیل
تجسم
حرف گرایی
روش تناسب
مراعات النظیر
تضاد و تلمیح
ارصاد و تسهیم
براعت استهلال
حسن تخلّص
حشو ملیح
صدامعنایی
استثنای منقطع
روش ایهام
اسلوب الحکیم
استتباع
تبادر
ذم شبیه به مدح
ذووجهین (یا محتملالضدین)
حسن طلب یا ادب سوال
ترتیب و کلام
لف و نشر
امداد (سیاقهالاعداد)
تنسیق الصفات
التفات
روش تعلیل و توجیه
حسن تعلیل
مذهب کلامی
سؤال و جواب
پیش نمایش بخشی از صفحات پاورپوینت