پاورپوینت معماری مسجد جامع کرمان

پاورپوینت معماری مسجد جامع کرمان

دسته بندی:

قیمت: 32900 تومان

تعداد نمایش: 132 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: 11 ژوئن 2021

به روز رسانی در: 29 مارس 2024

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

پاورپوینت معماری مسجد جامع کرمان

پاورپوینت معماری مسجد جامع کرمان ppt در 40 اسلاید تهیه شده که برای دانشجویان معماری بسیار کاربردی می باشد. میتوانید به راحتی این پاورپوینت قابل ویرایش را دانلود کنید. در ادامه بخشی از محتوای این پاورپوینت را به همراه فهرست و تصویر  پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت برای بررسی شما قرار داده ایم و برای داشتن محتوای کامل می توانید این فایل را خریداری نموده و بلافاصله پس از پرداخت آنلاین به محتوای فایل دسترسی داشته باشید. همچنین یک نسخه از این پاورپوینت به ایمیل شما ارسال خواهد شد تا همیشه به آن دسترسی داشته باشید.

 

 

چکیده

شناخت تزئینات مسجد جامع کرمان به عنوان یکی از بناهای مهم واجد ارزش معماری ایرانی اسلامی کمتر مورد توجه قرارگرفته است. مسجد جامع کرمان (مسجدجامع مظفری)از جمله مساجد چهار ایوانی است که دارای سردر رفیع صحن ایوان و شبستان است، این مسجد در دوران حکومت آل مظفر بنا گردیده است.

تاریخ بنا در کتیبه سردر اصلی 750 هجری قمری ذکر شده است ولی در دوره های بعد الحاقات و تعمیراتی در مسجد صورت گرفته است از جمله مرمت کاشیکاری ایوان بزرگ در زمان وکیل الملک و کاشیکاری ستونها و لچکی های داخل مسجد و احداث شبستان شمالی در دوره اخیر را میتوان نام برد.

ارزشمندترین قسمت بنا کاشیکاری معرق محراب و سردر شرقی مسجد می باشد. اما درسالهای اخیر با بالا آمدن سطح سفره های آب زیرزمینی در اثر نفوذ فاضلاب در آن، این بنا را تحت خطرجدی قرارداده است و احتمال فرو نشست زمین دراین ناحیه می رود. از این رو مستندسازی و انجام مطالعات پژوهشی در این بنا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

لذا هدف اصلی این پژوهش بررسی و تحلیل تزئینات بکار رفته در سردر مسجد جامع کرمان است و به مطالعه نوع تزئین و نحوه اجرای آن می پردازد. لذا با اتکا به روشهای تحقیق کیفی- بررسی های میدانی و مطالعات کتابخانه ای- اطلاعات و داده های مورد نیاز جمع آوری گردیده و مورد توصیف و تحلیل قرار گرفته است.

 

 

درباره مسجد جامع کرمان

مسجد جامع کرمان یا مسجد جامع مظفری کرمان با ۷۰۰ سال قدمت و معماری بسیار زیبا در میدان شهدا نزدیک بازار مظفری و خیابان شریعتی و میدان مشتاق واقع شده است. مسجدی چهار ایوانی است که دارای سردر بلند، ایوان و شبستان است. کاشیکاری معرق محراب و سردر شرقی مسجد یکی از قسمت های بی نظیر این مسجد محسوب می شود.

 

 

تاریخچه مسجد جامع کرمان

این مسجد در زمان حکومت امیر مبارزالدین محمد مظفر در دوره مظفریه در سال ۷۵۰ ه.ق تاسیس شده است و در دوره‌های بعدی تحت تعمیراتی بوده است که می توان به مرمت کاشیکاری ایوان بزرگ و کاشیکاری ستون‌ها و لچکی‌های داخل مسجد و همچنین احداث شبستان شمالی اشاره کرد. از اسناد تاریخی موجود چنین برداشت می شود که مسجد جامع مظفری در خارج از شهر کرمان ساخته شده بوده و پس از گذشت چندین سال که شهر کرمان بزرگ‌ تر شده، این مسجد نیز در میان شهر مانده است. دلیل نامگذاری این مسجد نیز به نام مسجد جامع مظفری به خاطر زمان ساخت آن است.

پادشاه آن زمان که دستور ساخت این مسجد را داده، امیر مبارزالدین محمد مظفری میبدی نام داشته است و علت ساخت این بنا نیز پیروزی محمد مظفری میبدی در نبرد با قوم جرمان و اوغان بوده است که پادشاه نذر کرده تا در صورت پیروزی و زنده ماندن میراثی از خود به جا بگذارد که چنین نیز شده است و اکنون با گذشت ۷۰۰ سال از ساخت آن به عنوان مسجد گرانبهای شهر باقی مانده است.

همانطور که هر شهری مسجد منحصر بفردی دارد، مسجد جامع مظفری کرمان نیز با معماری با شکوهش توانسته توجه گردشگران را به خود جلب کند. مسجد جامع مظفری کرمان دارای سه درب ورودی است که هرکدام در ضلع های غربی، شرقی و شمالی قرار دارند.

 

 

معماری مسجد جامع مظفری کرمان

مسجد جامع مظفری کرمان از لحاظ معماری در گروه مساجد چهار ایوانی قرار دارد و کاشی کاری هایی که در این مسجد انجام در نوع خود بسیار زیبا و قابل توجه هستند. در ضلع غربی مسجد کاشی کاری های معرق محراب نیز قرار دارد که جزء پر اهمیت ترین و زیباترین بخش های این مسجد است. همچنین باید اشاره ای به کاشی ‌کاری ‌های معرق محراب نیز داشته باشیم که در ضلع غربی مسجد قرار دارند. برخی از کارشناسان این کاشی‌ کاری معرق محراب و سردر شرقی مسجد را ارزشمندترین بخش بنا می ‌دانند. حاشیه محراب از سنگ مرمر ساخته شده و با استفاده از یک سری خطوط زیبا بر روی آن، زیبایی محراب دوچندان شده است ضمن این که در طراحی این قسمت، رنگ زرد به کار رفته است.

درست در ضبع غربی این مسجد مرقد یک شاعر به نام «ملابمانعلی راجی کرمانی» که شاعری پارسی زبان بود نیز قرار دارد. دیوان اشعار وی به نام «حمله حیدری» به عنوان یک یادگار ارزشمند از او بر جای مانده است.

 

 

حوادث تاریخی در این مسجد

مسجد جامع کرمان در طول تاریخ شاهد حوادث متعددی بوده که برخی از انها به عنوان مقطعی از تاریخ به شمار می روند به همین دلیل دچار آسیب های مختلف شده و بارها نسبت به بازسازی آن اقدام گردید از آن جمله شلیک گلوله هایی در دوره آقا محمد خان قاجار است. به موجب خطوطی که در بالای مناره و گلدسته منقوش است ، محمد تقی خان درانی حاکم کرمان در عصر زندیه به سال ۱۱۷۶ ه ق قسمت هایی از این مسجد را تعمیر کرده است.

قبل از این تاریخ نیز در عهد شاه عباس دوم ، شاهرخ نامی به مرمت مسجد پرداخته است. در ایوان بزرگ مسجد به نام شخصی برمی خوریم که خود را عنایت الله بن نظام الدین معمار اصفهانی معرفی کرده و در حجاری ها ، کاشی کاری ها ، و تعمیرات این مجموعه نقش داشته است. در مهر ماه سال ۱۳۵۷ و جریان انقلاب عوامل حکومتی در رابطه با فعالیتهای انقلابی مردم شهر کرمان ، مسجد جامع شهر کرمان را به آتش کشیدند و عده ای را کشتند . این رخداد ، پس از وقوعش تاثیر مستقیم و بارزی در جریان مبارزات مردم کرمان و حتی استانهای دیگر کشور در جریا ن انقلاب داشت.

 

 

فهرست

چکیده

درباره مسجد جامع کرمان

تاریخچه مسجد جامع کرمان

مسجد جامع مظفری کرمان

مختصری از تاریخ مسجد جامع مظفری کرمان

معماری مسجد جامع مظفری کرمان

آسیب‌ها و بازسازی‌ها مسجد مظفری در طول تاریخ

ثبت ملی مسجد جامع مظفری کرمان

دسترسی به مسجد جامع مظفری کرمان

حوادث تاریخی در این مسجد

جاذبه های دیدنی مسجد جامع کرمان

تصویر پلان

 

 

عنوان: پاورپوینت معماری مسجد جامع کرمان

فرمت: pptx

تعداد صفحات: 40 اسلاید

تصویر پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت

پاورپوینت معماری مسجد جامع کرمان

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

پاسخ دهید