پاورپوینت تجزیه و تحلیل آزادی اقتصادی در نظام سرمایه داری
پاورپوینت تجزیه و تحلیل آزادی اقتصادی در نظام سرمایه داری در 66 اسلاید در زمستان 1402 تهیه شده که برای دانشجویان رشته اقتصاد و همچنین سایر افرادی به علوم اقتصادی علاقمند هستند مفید است. این پاورپوینت به راحتی قابل ویرایش است و در ادامه بخشی از محتوای آن را برای شما قرار داده ایم و پس از آن نیز فهرست محتوای پاورپوینت و همچنین تصویری از پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت را نیز قرار داده ایم و در صورتی که مایل باشید می توانید این پاورپوینت را خریداری نموده و به تمام محتوای آن دسترسی داشته باشید.
بخشی از متن:
آزادی اقتصادی
آزادی اقتصادی یا حق آزادی اقتصادی نشاندهنده قابلیت اعضای یک جامعه برای انجام کنشهای اقتصادی است. این لفظ در علم اقتصاد و مباحثات سیاستگذاری و نیز فلسفه اقتصاد سیاسی به کار میرود. همانند آزادی برای آزادی اقتصادی نیز تعاریف متعددی وجود دارد ولی تعریف واحدی که مورد قبول عمومی باشد وجود ندارد.
یک رویکرد به آزادی اقتصادی از سنتهای لیبرالیسم کلاسیک و لیبرترینیسم برمیخیزد که بر بازار آزاد، تجارت آزاد، و مالکیت خصوصی در شرایط آزادی فعالیتهای اقتصادی کارآفرینانه تأکید میکند. یک رویکرد دیگر به آزادی اقتصادی از مطالعه اقتصاد رفاه ی انتخاب فرد و آزادی اقتصادی بیشتر ناشی از انتخابهای ممکن «بیشتر» برمیخیزد. دیگر مفاهیم آزادی اقتصاد شامل حق آزادی از نیاز، و آزادی شرکت در چانهزنی دستهجمعی بر میآید.
پیشینه تاریخی نظریه «آزادی اقتصادی»
لیبرالیسم اقتصادی، از اصول اساسی نظام لیبرال – سرمایه داری است و ابتدا توسط فیزیوکراتها (طبیعت گرایان) مطرح شد. این مکتب با پذیرش دئیسم (خداپرستی طبیعی)، نقش عمده ای در پیدایش لیبرالیسم اقتصادی دارد.«فیزیوکرات ها در نیمه دوم قرن 18 میلادی در اروپا، شرایط طبیعی حاصل از «عدم مداخله دولت » را بهترین شرایط دانسته با نفی لزوم وحی، مدعی شدند که انسانها براساس تمایلات طبیعی، به بهترین شکل عمل خواهند کرد و چون منافع آنها با یکدیگر همسو می باشد، محدود نکردن آزادیهای آنان موجب بهره مندی هر چه بیشتر جامعه می شود.» نیز «لیبرالیسم در انگستان سده هجدهم، به صورت مکتبی فکری و جنبشی سیاسی، در عرصه فلسفه، اقتصاد و سیاست، بروز کرده و تاثیرات مهمی بر جای نهاد. در زمینه اقتصادی، خواهان آزادی داد و ستد و کسب و کار شد و با این مطالبه، قید و بندهای صنفی، فئودالی قرون وسطایی و سلطنتی را تضعیف کرد و از این بعد، لیبرالیسم به نوعی رادیکالیسم نزدیک می شد که خواهان ایجاد طرحی نو بود.»لیبرالیسم اقتصادی در اواسط قرن 19 در اوج اعتبار بود.
«در فرانسه رژیم صنفی از سال 1791 ریشه کن شده بود و عوارض و حقوق گمرکی در داخل کشور، حذف شده و آزادی تجارت غلات، استقرار یافته بود. در انگلیس، آخرین مقررات صنفی، مربوط به کارآموزی حرفه ای که از دوره ملکه لیزابت باقی مانده بود در سال 1814 لغو گردید. لیبرالیسم اقتصادی همه جا در پیشرفت بود و دولت های اروپایی از مداخله در امور اقتصادی، امتناع ورزیده و در امور روابط بین کارگر و کارفرما بی تفاوت بودند و اگر هم با عمل اعتصاب و اتفاق کارگران مخالفت می کردند
به خاطر این بود که قانون عرضه و تقاضا بتواند آزادنه نقش خود را ایفا کند.» «همچنین آزادی عمل به عنوان یک اصل در زمان رژیم قدیم فرانسه (قبل از انقلاب) ابداع گردید اما در خلال انقلاب ناپدید شد و ناپلئون در ترویج آن تلاشی نکرد. لکن در انگلستان سال 1815، همان اوضاعی که در زمان لویی شانزدهم سبب ابداع آن شد، وجود داشت، یک طبقه متوسط پر نیرو و با کیاست از لحاظ سیاسی در زیر سلطه یک حکومت نادان قرار داشت.»
فهرست:
آزادی اقتصادی
پیشینه تاریخی نظریه «آزادی اقتصادی»
تجزیه و تحلیل آزادی اقتصادی در نظام سرمایه داری
ادله طرفداران اقتصاد «لیبرال – سرمایهداری»
دلایل طرفداران اقتصاد لیبرال – سرمایهداری
نقد دلیل اول
نقد دلیل دوم
قانون طبیعت
عملکرد «نظریه آزادی اقتصادی»
طرح «فریدمن»
آزادی اقتصادی و عدالت اقتصادی
عنوان: پاورپوینت تجزیه و تحلیل آزادی اقتصادی در نظام سرمایه داری
فرمت: pptx
تعداد صفحات: 66 اسلاید
تصویر پیش نمایش: