پاورپوینت اقتصاد مقاومتی در توسعه کشاورزی

پاورپوینت اقتصاد مقاومتی در توسعه کشاورزی

دسته بندی:

قیمت: 39000 تومان

تعداد نمایش: 8 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: 4 آگوست 2024

به روز رسانی در: 4 آگوست 2024

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

پاورپوینت اقتصاد مقاومتی در توسعه کشاورزی

پاورپوینت اقتصاد مقاومتی در توسعه کشاورزی در 71 اسلاید در تابستان 1403 تهیه شده که برای دانشجویان رشته اقتصاد مفید است. این پاورپوینت به راحتی قابل ویرایش است و در ادامه بخشی از محتوای آن را برای شما قرار داده ایم و پس از آن نیز فهرست محتوای پاورپوینت و همچنین تصویری از پیش نمایش اسلایدهای پاورپوینت را نیز قرار داده ایم و در صورتی که مایل باشید می توانید این پاورپوینت را خریداری نموده و به تمام محتوای آن دسترسی داشته باشید

بخشی از متن:

اهمیت بخش کشاورزی

جایگاه بخش کشاورزي به عنوان موتور محرك رشد و توسعه اقتصادي از جمله موضوعاتی است که همواره مورد بحث و اظهارنظر کارشناسان بوده است. کشاورزی یکی از رکن های اساسی اقتصاد پایدار است و در کشور ما به دلایلی نظیر:

  • موقعیت ممتاز جغرافیایی و تنوع آب و هوایی ایران برای کاشت محصولات گوناگون بخش کشاورزی
  • وجود نیروی کار در روستاها
  • وجود نیروی تحصیل کرده در رشته ‎های کشاورزی
  • وجود زمینه رشد محصولات با ارزشی مانند پسته، زعفران، گردو، گیاهان دارویی و غیره .

  • تولیدات محصولات صنایع غذایی و نظایر آن از جمله مزیت‎ های موجود بخش کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو صنعت کشاورزی می‌تواند در فرایند توسعه اقتصادی ایران نیز نقش بسزایی داشته باشد. یکی دیگر از علل اهمیت بخش کشاورزی می توان به کم ریسک بودن آن نسبت به دیگر بخش های اقتصاد اشاره کرد. گفته می شود توسعه در بخش کشاورزی سبب پایداری در رشد اقتصادی می گردد.در پژوهش های صورت گرفته در ایران نیز از جمله حوزه هایی که در این بخش تأثیر گذار بوده را می توان میزان اعتبارات اعطایی به بخش کشاورزی، سرمایه گذاری دولت در این بخش، نیروی کار و گسترش تکنولوژی را عنوان کرد،

که رشد نیروی کار و اعتبارات بیشترین سهم تأثیر گذاری را داشته اند. در کشورهای توسعه یافته نیز بخش کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد به گونه ای که در حال حاضر به سمت تولید بیشتر محصولات ارگانیک و سالم رو آورده اند.با توجه به مسایل عنوان شده کشاورزی یکی از با اهمیت ترین بخش های تولیدی کشورها می باشد و با دادن تسهیلات مناسب مخصوص این بخش و سرمایه گذاری بر روی نیروی کار می توان اقتصادی پایدار برای رشد اقتصادی انتظار داشت که یکی از مهم ترین عوامل توسعه یافتگی به شمار می رود. بخش کشاورزی در کشورهای در حال توسعه موتور اصلی رشد و توسعه اقتصادی است. این صنعت به علت ارتباطات گسترده ای که با سایر بخش های اقتصادی دارد می تواند با رشد خود زمینه تولید ثروت ، ایجاد بازار و ارز آوری و رشد صنعت را فراهم نماید.

بررسی روند تاریخی توسعه اقتصادی کشورها نشان می‎دهد که عمده کشورهای توسعه یافته دنیای امروز، کشاورزی را به عنوان بخش زیربنایی توسعه اقتصادی خود انتخاب کرده و با استفاده از ظرفیت‎ های فراوان این بخش توانسته‎ اند علاوه بر تامین نهاده‎ های مناسب برای رشد سایر بخش‌ها، به توسعه سایر بخش ‎ها نیز دست یابند؛ بخش کشاورزی در روند رشد و توسعه اقتصادی کشورهای مختلف نقش‎ های متعددی بر عهده دارد که از جمله مهم ‎ترین آن‎ها می‎توان تامین مواد خام و اولیه مورد نیاز صنایع بالادستی، تامین نهاده‎ هایی مانند نیروی کار، مصرف تولیدات سایر بخش‏ های صنعتی از قبیل کودها و سموم شیمیایی و ماشین‌آلات کشاورزی، ارزآوری برای کشور و تامین مالی سایر بخش ‎های زیربنایی را یاد کرد.

علاوه بر نقش‎ های ذکر شده، سلامت و امنیت غذایی یک کشور مستقیما به تولیدات بخش کشاورزی وابسته است و هر گونه اختلالی در روند تولید این بخش می‎تواند به طور مستقیم امنیت غذایی آن کشور را تهدید کند؛ حساسیت‌های اخیر کشورهای توسعه یافته در مورد مصرف محصولات کشاورزی و مواد غذایی سالم و ارگانیک حاکی از توجه زیاد سیاست گذاران و مصرف‌کنندگان در این کشورها به بحث تولیدات سالم در بخش کشاورزی است.

کشاورزی در ایران و کشورهای منطقه

کشاورزی در ایران بخشی مهم و اقتصاد کشاورزی بخش چشمگیری از اقتصاد این کشور را می‌سازد. ایران از نخستین سرزمین‌هایی است که کشاورزی در آن پدیدار گردید. پرخی مهاجرت‌های باستانی به این کشور نیز، به دلیل یافتن زمین‌های بهتر برای کشاورزی بوده است. بر پایه آمار رسمی در سال ۱۴۰۰، ۱۷٫۶ درصد از نیروی کار ایرانی در بخش کشاورزی مشغول هستند. بر همین پایه، سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی به قیمت ثابت در ایران، ۶ درصد است که شامل ۷۱٪ کشت و باغداری، ۲۴٪ دامداری، ۴٪ بخش آبزیان و ۱٪ جنگل‌داری می‌شود. نزدیک به یک‌سوم زمین‌های ایران، قابلیت کشاورزی را دارند، اما به دلیل خاک نامرغوب و نامناسب بودن پخش آب در بیشتر نواحی، تنها در ۱۲٪ از سرزمین ایران کشاورزی انجام می‌شود.

کشاورزی در منطقه خاورمیانه و آفریقا

منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا دارای محیط مناسبی برای کشاورزی و تولید ماهیگیری نیست؛ زیرا منابع آب و زمین در منطقه کم بوده و تنها کمتر از ۵ درصد زمین‌های موجود، قابلیت کشت دارند. همه کشورهای منطقه به جز ایران، عراق و موریتانی با کمبود آب مواجه هستند و در برخی از کشورهای این منطقه، کمبود آب شدید است (کمتر از یک‌چهارم سطح پایدار سرانه مصرف آب.) کشورهای منطقه از درآمد و منابع متنوعی برخوردار هستند؛ به‌طوری‌که در میان آنها کشورهای کمتر توسعه یافته، کشورهای با درآمد متوسط و کشورهای صادرکننده نفت با درآمد بالا وجود دارد. منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به‌عنوان یکی از واردکنندگان عمده مواد غذایی و دارای بیشترین سرانه واردات به‌شمار می‌رود. در این منطقه نرخ خودکفایی بیشتر کالاها به‌ویژه برای غلات، پایین است.

این امر با عدم‌اطمینان از طرف عرضه و تقاضا روبه‌رو است و این عدم‌قطعیت‌ها نگرانی‌هایی را در مورد دسترسی مطمئن به غذاهای اساسی ایجاد می‌کند. محدود بودن منابع آبی و اراضی، که مشخصه اکثر کشورهای منطقه است، رشد را محدود می‌کند و بیشتر با انگیزه‌های سیاستی که به‌دنبال افزایش تولید برای محدود کردن کسری در تجارت غلات هستند، افزایش یافته است. از طرف تقاضا، عدم‌قطعیت‌ها با درگیری‌های ژئوپلیتیکی که مانع تولید می‌شود، باعث کاهش سرمایه‌گذاری‌های لازم و افزایش جابه‌جایی جمعیت می‌شود.

فهرست:

اهمیت بخش کشاورزی

کشاورزی در ایران و کشورهای منطقه

کشاورزی در منطقه خاورمیانه و آفریقا

اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی به عنوان راه چاره

تعریف اقتصاد مقاومتی از زبان مبدع آن

مفهوم کاربردی اقتصاد مقاومتی

قلمرو اقتصاد مقاومتی

شواهد اقتصاد مقاومتی

الگوی اقتصاد مقاومتی

جایگاه بخش کشاورزی در اقتصاد ایران

چالش و توانمندی های بخش کشاورزی

عنوان: پاورپوینت اقتصاد مقاومتی در توسعه کشاورزی

فرمت: pptx

تعداد صفحات: 71 اسلاید

تصویر پیش نمایش:

پاورپوینت اقتصاد مقاومتی در توسعه کشاورزی

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

پاسخ دهید